Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след

...
Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след
Коментари Харесай

Как един от най-богатите индийци стигна до фалит заради брат си

Един от най-богатите хора в Индия стигна до банкрут, откакто не съумя да избави компанията си от бруталната ценова война, оповестена му от по-големия му брат.

Телекомуникационната компания на Анил Амбани Reliance Communications е оповестила в неделя, че е потърсила помощ от националния арбитражен съд в Индия, занимаващ се с използването на корпоративното право в страната, за ликвидация на активите си и покриване на милиардите си задължения.

Акциите на сдружението се сринаха с 50% в понеделник на борсата в Мумбай. По-късно възвърнаха част от загубите си и приключиха търговията с 35% надолу, показва CNN Business.
 В ценовата война сред телекомите един индийски милиардер губи
В ценовата война сред телекомите един индийски милиардер губи

Акциите на компанията му се сринаха

Reliance Communications, която дължи към 7 милиарда $, търси опция да реши казуса със отговорностите си благодарение на трибунала, се споделя в публично известие.

Според индийското законодателство в този момент институцията разполага с девет месеца да се оправи с разпродажбата на активите на компанията. Ако не успее, сдружението ще бъде оповестено в неплатежоспособност и ще бъде ликвидирано.

Някога един от най-големите телекоми в азиатската страна Reliance Communications не съумя да се оправи с конкуренцията на Мукеш - по-големия брат на Анил Амбани.
 Най-богатият човек в Индия „ подарява” безвъзмезден 4G интернет за още три месеца
Най-богатият човек в Индия „ подарява ” безвъзмезден 4G интернет за още три месеца

Неговата телекомуникационна компания Reliance Jio удължава периода за услугата

През 2016 година той основа своя мобилен оператор Reliance Jio и съумя бързо да притегли клиенти, като предложи шест месеца безвъзмезден 4G интернет и извънредно ниски цени на потребителите си.

С дебюта си на пазара сдружението стартира яростна ценова война, която докара до спад в цената на мобилните данни от 206 рупии или 3 щатски $ за гигабайт през 2016 година до едвам 12 рупии или 0,16 $ през предходната година. По този метод Jio съумя да притегли над 280 милиона клиенти за по-малко от три години.

Сред жертвите на компанията бяха английският мобилен колос Vodafone, който беше заставен да сплоти бизнеса си в Индия с локалния си съперник Idea Cellular. Други напуснаха пазара, в това число и Reliance Comminications.

Към днешна дата Мукеш Амбани разполага с чисто благосъстояние от към 50 милиарда $, а това на неговия брат е едвам 2 милиарда $, демонстрират данните на Forbes.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР