Един от най-авторитетните руски генерали Александър Руцкой нарече директно Путин

...
Един от най-авторитетните руски генерали Александър Руцкой нарече директно Путин
Коментари Харесай

Генерал-майор Александар Руцкой: Путин и генералите му са идиоти, кои им е дал право да отнемат бащите от децата

Един от най-авторитетните съветски генерали Александър Руцкой назова непосредствено Путин глупак по време на видео изявление в подкаста на @RomanTsymbaliuk. Руцкой е вицепрезидент на Русия по времето на Борис Елцин. Той е боен водач, свалян 2 пъти в Афганистан. Веднъж от портативен зенитно-ракетен комплекс “Стингър ” и един път от Ф-16. Тежко раняван - итински военен пълководец. Герой на Съюз на съветските социалистически републики.  Ето оценката му за мръсната съветска война против Украйна и готовността на армията на Путин:

“За да се организира сходна " военна интервенция ", би трябвало да имаш въоръжени сили, способни да я осъществят. Русия няма въоръжени сили, способни да организират оперативни и стратегически настъпателни интервенции. Ако знаеш това, по добре не се опитвай да го правиш, изключително отвън своята територия. Това което се случва в Украйна е удостоверение на този факт. Въоръжените сили на Русия от 22 години се ръководят от хора, които не са служили в армията. От 25 години въоръжените ни сили се командват от безусловно некомпетентни хора. Какво ще се случи с въоръжените ни сили? Назовете ми един от командирите, който има класическо военно обучение - нула, нито един човек. Освен това, министърът на защитата не е служил в армията, военно обучение няма. Военно обучение няма и нито един от петимата му заместници. В армията те в никакъв случай не са служили. 

Що се отнася до “военната интервенция ” ще ви кажа - това е 

покруса за нашата страна,

 трагедия, тъй като безсмислено умират хора. Какво вършат в Украйна? Какво пазят там, по какъв начин пазят родината ни? Когато хората умират безсмислено - това е покруса. Има роти батальони, полкове от които са останали 20-30 индивида и то ранени. Млади хора, които остават инвалиди “първа група ” за цялостен живот. Кой е дал право на Путин да отнеме бащите от децата? Кой е дал право да се лишават децата от майките и бащите? Никой не е давал това право! ”
Превод: Диман Георгиев

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР