Един от най-атрактивните участници на BKFC – Живко Стоименов, застана

...
Един от най-атрактивните участници на BKFC – Живко Стоименов, застана
Коментари Харесай

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC, жените нямат място в бойните спортове

Един от най-атрактивните участници на BKFC – Живко Стоименов, застана за извънредно изявление пред камерата на Gong.bg. В него той обърна внимание на доста разнообразни тематики преди борбите в София.

Стоименов разкри по какъв начин е решил да се занимава с бойни спортове, на кой войник се пробва да подражава и имат ли място дамите в този спорт.

Организацията по бокс с голи ръце BKFC се завръща още веднъж в България на 22-ри март с грандиозно шоу в " Арена София ", което ще може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 и новия профилиран канал Fight Klub.

- Казвам добър ден на една от звездите ни в бойните спортове - Живко Стоименов, по какъв начин си първо?

- Здравейте, добре, супер с въодушевление. Готов за следващата подготовка.

- Записа дебют, и то с нокаут още в първия рунд. Очакваше ли толкоз елементарен привидно мач?

- Честно казано не. Очаквах да се играят цялостните три рунда. Готвих се за цялостните три рунда. По скоро моята визия бе, че мача ще е премине или със съдийско решение, натискайки го с битка и надзор. Искаше ми се да го нокаутирам, само че почтено казано признавам си, не бях сигурен, че това ще стане, защото той не беше записвал загуба с нокаут до в този момент. Има доста здрава брадичка и този резултат пристигна като изненада, и го бихме в неговата мощна част, тъй като той е striker, което ме удовлетворява много.

- Съперника ти в този мач, Драме Шериф, съобщи че е изгубил, тъй като не е привикнал да стопират мача толкоз рано. Как реагираш на това опрощение?

- Отваря се в интернет, може да се види. След десен ъперкът се свлече и падна долу, засипах го със серия от удари, а той по никакъв метод не даде сигнал, че може да се върне в мача. Какво да ви кажа, типичното опрощение на човек, който очевидно не обича да губи. Ако бях на негово място щях да стисна ръката на съперника и да призная позитивния резултат. Сами Шилд, рефера който беше, легенда в бойните спортове също разяснява, че края е бил безусловно на място. Понякога на такива състезатели в такава обстановка рефера може единствено да им от изгода. Дори и да беше оставил мача още две или три секунди аз нямаше да спра да блъскам, оттова и последствия можеше да са по-големи. В последна сметка това е спорт и съдиите са там, с цел да вземат решение вярно нещата и от време на време да работят в интерес на обречения, както се споделя.

- Да се върнем няколко години обратно, по какъв начин изобщо реши да се занимаваш с бойни спортове?

- На мен постоянно си ми е било заложено. Аз още от ранни детски години гледах кеча, американския цирк. Прилагах хватки на съучениците и постоянно си ме влечеше. Отворих в интернет и видях школата на Pitbuls и Gladiator Bokido отпред с Емил Казаков и Кирил Алексиев. Кирил, в чиято зала сме, е основател на системата Bokido. Те двамата сътвориха доста бойци и тръгнахме от тези школи. Дори тук в тази зала сме имали много надпревари. Помагаме си с тях и по този начин. Днес ще проведа спаринг с Илиян Андриянов, който също ще взе участие на BKFC. Бях го забелязал на предходните гали, че е много надарен, доста разчупен играч. Аз обичам да сътруднича, и когато видя, че някой има качества на драго сърце бих упражнявал с него.

- На кой войник се стремиш да подражаваш и кой те въодушевява?

- Аз съм почитател на Колби Ковингтън от UFC, той е герой. Последния мач против Леон Едуартс той загуби, само че ми харесва, тъй като има извънредно кардио и ги тормози с битка. Играе 5х5 на цялостно движение и му диря всеки мач. Мисля, че към момента може да стане първенец на UFC, в случай че си постанова тази игра, която правеше преди. Брок Леснар също по този начин доста ми харесва. Той е ретро войник от тежката категория, само че за тези килограми аз не съм виждал по-бърз и по-експлозивен над 100 килограмов войник. В момента към този момент се пенсионира, само че ще си остане легенда, на която аз бих желал да имитирам. Изключителен военен спортист и гений.

Имаш ли някакъв обред или нещо друго, което да правиш преди да излезеш на кръга?

По скоро виждам да се концентрирам и да работя доста върху менталната и психическа част, аз го споделих и в други изявленията. За мен в бойните спортове над 60 % от всичко е душeвност. Ти може да излезеш против някой, който има повече качества, само че в случай че душевен си по-силния и умееш в сериозните обстановки да се съхраниш от багра, то ти надделяваш.

Когато си на кръга и видиш някой, че те наиграва и е по-силен от теб, какво ти се върти в главата?

В никакъв случай не ми минава миг на изкривяване, по скоро мисля незабавно по какъв начин да обърна мача и да направя верните неща, с цел да взема аз превес. Общо взето е това, само че има и много състезатели, които се пречупват.

Как реши да се боксираш с голи ръце и има ли някой, който към този момент го е правил и ти дава препоръки?

Да, поучавах се с много от състезатели, които играха преди мен. Реших, тъй като е зрелищно и е нещо друго. Малко го съпоставям като с гладиаторите от едно време. Адреналина е доста по-различен, атмосферата е доста по-различна и едни удар може да реши всичко. Виждам какъв брой доста интерес има към това нещо и считам, че моят жанр също е подобаващ за там. Знаете, че аз играя нападателно, боксирам се имам мощна дясна ръка, нокаутьор съм, както се споделя. Смятам, че това ще ми пасне, не остана и ще забележим скоро.

Чувстваш ли се изцяло квалифициран за това, което ти следва?

Да, аз малко по този начин влязох от мач в мач, подготовка в подготовка, това от време на време изхабява душевен, само че аз съумях да се запазя. Гледам в този момент да не „ загарям “, даже по в миналото упражнявам по един път дневно, та когато пристигна мача да имам в себе си тази пристрастеност и „ живец “ за пердах.

BKFC ще се организира в България за повторно единствено в рамките на няколко месеца, какво приказва това за бойния спорт у нас като цяло?

Това е огромна крачка напред и един огромен плюс за бойните спортове и Любомир Геджев, който го провежда. Виждам, че от ден на ден стартират да ни виждат. Ето в този момент огромна верига от щатите идват за първи път в Европа и избират България. Това е единствено плюс, нещата вървят добре и аз съм доста оптимистично надъхан и считам, че следват още по-хубави неща оттук насетне.

Този път ще забележим и женска борба на кръга, ще нажежи ли това още повече пристрастеностите?

По скоро доста хора ще проявят отвращение. За мен дамите нямат място на пердах с голи ръце. Като цяло аз също не считам и, че дамите изобщо имат място в бойните спортове. Те са нежни създания, които имат друго приложение и значение в живото. Да поддържат мъжа и да са до него, само че всеки си има позиция. Това е мое мнение и то не е фактор.

Какъв вид бойци съгласно теб имат най-голямо преимущество в сходна среща?

Бойци, които са подготвени да понесат колкото е нужно и да върнат колкото е нужно, с цел да стигнат до успеха. Пак тук е малко до темперамент и до воля и доста до душeвност и умения. Трябва да имаш боксови умения, тъй като това си е бокс.

Много хора първия път, когато се организира това събитие отписваха боксьорите, тъй като те са с ръкавици и са привикнали да се пазят по някакъв метод. Видя ли се, че те не се оправят толкоз добре или тъкмо противоположното?

Мисля, че боксьорите имат значителен превес, тъй като въпреки всичко това си е бокс. Играе се по разпоредбите на бокса, няма кой знае какви промени, с изключение на времетраенето. Тук е 5 рунда по 2 минути. Смятам, че имат значителен превес, само че това е гола ръка и един удар може да реши всичко.

На 22 март ще се изправиш против Юнус Батан, мнението ти за него и взел ли си съвет от Младен Илиев по какъв начин да го победиш по-лесно?

Не съм се чувал с Младен Илиев. Писахме си за този мач и трябваше да се забележим да приказваме, само че това за мен е малко ненужно, тъй като това няма да реши нещо, тъй като мач с мач не си наподобяват. На него може да му е пасвал един вид игра, на мен може да ми пасне различен вид игра. Със сигурност тактиката, с която той подходи беше доста добра. Изчака си го, победи и го надлъга, както се споделя. Затова тактика като неговата би била подобаваща в този случай.

За край да кажеш нещо на хората, които към момента нямат билет за тази церемония вечер, и да си пожелаеш нещо в професионален и персонален проект, несъмнено.

Да ми пишат на мен или да вземат от уеб страницата, може да се вземе билет и на място. Със сигурност да дойдат да поддържат всички български бойци и мен. Ще имаме потребност от поддръжката на хората и си поисквам зрелищна победа, като аз и съперника ми да излезем с допустимо минимум провали. Аз съм реалист и знам, че няма по какъв начин да се без безусловно никакви провали, само че да са минимум, тъй като въпреки всичко живота продължава напред с други мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР