Един от най-актуалните въпроси всяко лято е какво да се

...
Един от най-актуалните въпроси всяко лято е какво да се
Коментари Харесай

5-те най-добри напитки за утоляване на жаждата през лятото

Един от най-актуалните въпроси всяко лято е какво да се пие (без да съдържа алкохол). Според лекарите има няколко питиета, които освен утоляват жаждата, само че са и потребни за организма:

Вода. Знаем, че знаете, само че тя е незаменима. Подобрява тонуса, мозъчната активност и работоспособността. Предупреждението от експерти е самичък едно - да пиете лечебна минерална вода деликатно, единствено след консултация с доктор.

Каркаде. Заслужено се счита за една от най-хубавите питиета, утоляващи жаждата, а към това се прибавя и ободряващото му свойство. Каркаде обезпечава организма с антиоксиданти, с помощта на които се забавят процесите на стареене.

Домашна лимонада. Пригответе си я от прохладна вода без захар, прибавете лимонен сок, свежи плодове, листа от мента. Подобна напитка чудесно утолява жаждата, защото не е подсладена, и е цялостна с витамини.

Млечнокисели питиета. Освен че утоляват жаждата, те способстват възобновяване и оздравяването на стомашно-чревната микрофлора.

Доматен сок. В него се съдържа доста от антиоксиданта ликопин, който понижава риска от ракови болести. Да се извършите доматен сок у дома е елементарно – настържете домата, прецедете го, разредете го с малко вряла вода и оставете да се охлади.

Експертите настоятелно поучават да не пиете в жегите ледени питиета. При попадането на хладни течности в организма, се случва конвулсия на съдовете, разширени заради високите температури. При внезапното им стесняване се нарушава топлоотдаването и организмът прегрява още повече.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР