Един от нападателите във Виена, който беше ликвидиран от силите

...
Един от нападателите във Виена, който беше ликвидиран от силите
Коментари Харесай

Ликвидираният от полицията нападател във Виена е носил освен огнестрелно оръжие и мачете

Един от нападателите във Виена, който беше премахнат от силите за сигурност тази нощ, е носел дълго огнестрелно оръжие, още едно огнестрелно оръжие и мачете, описа кметът на Виена Михаел Лудвиг, съобщи Франс прес.

" Той се беше подготвил доста добре за тази офанзива ", съобщи Лудвиг.

Относно информациите, че един от нападателите е носел пояс с експлозиви, Лудвиг сподели: " Както наподобява поясът е бил реплика " и посочи, че субстанците, съдържащи се в него, в този момент се проучват.

Лудвиг съобщи, че учебните заведения във Виена ще бъдат отворени през днешния ден, само че няма да е наложително децата да вървят на учебно заведение.

Трима са убити и 14 ранените в атентатите, които посяха гнет в центъра на Виена, обобщиха международните организации.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Няколко въоръжени мъже са разкрили първо огън малко след 20 ч. локално време на оживена улица, няколко часа преди влизането в действие на нова национална изолираност в Австрия поради коронавирусната пандемия. На прицел са били взети шест места в центъра, измежду които зона покрай основната синагога и зона до операта. На този стадий не може да се каже дали синагогата е била съществена цел на офанзивата. Нападението е почнало, откакто тя към този момент е била затворена. Антисемитският претекст обаче не се изключва.

Един от нападателите е бил убит от полицията. Нападателите обаче са умъртвили и един минувач, а след това в болница умря и една от тежкоранените. В лечебни заведения са още 14 ранени. Шест от тях са в съществено положение.

Българският министър председател Бойко Борисов изрече съболезнования

Изказвам своите най-искрени съболезнования към фамилиите и околните на починалите при офанзивата във Виена. Пожелавам и скорошно възобновяване на ранените. Целият австрийски народ и канцлерът Себастиян Курц имат цялостната ни поддръжка. Важно е в такива моменти да бъдем единни и дружно да дадем отпор на насилието и терора!, съобщи Борисов във фейсбук.

Турция осъди смъртоносната терористична офанзива във Виена , съобщи ДПА.

В изказване на турското външно министерство се споделя, че Турция сервира и съболезнования на фамилиите на жертвите и пожелава бързо възобновяване на ранените.

" Като страна, която се бори с всевъзможен жанр тероризъм от десетилетия, Турция се солидализира с австрийския народ ", се споделя още в изказването.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом и Джо Байдън осъдиха терористчната офанзива във Виена

Съединени американски щати поддържат Австрия, Франция и цяла Европа в битката с тероризма. Това съобщи съветникът на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Робърт О`Брайън, предадоха международните организации.

" Съединени американски щати се молят за жителите на Виена. Такава злоба и принуждение нямат опрощение. Ние поддържаме Виена, Франция и цяла Европа в битката с тероризма ", се споделя в изказване на О`Брайън, оповестено в Туитър.

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън и неговата брачна половинка Джил осъдиха терористичната офанзива във Виена, съобщи ДПА. Те споделиха, че хората би трябвало да са единни против омразата и насилието и че се молят за жертвите и техните фамилии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР