Един от начините да си набавите витамини през зимата е

...
Един от начините да си набавите витамини през зимата е
Коментари Харесай

Замразените сезонни плодове на лятото запазват качествата си

Един от методите да си набавите витамини през зимата е да замразите сезонни плодове през лятото. Диетологът Зоя Богданова споделя по какъв начин да създадем това в изявлението си за радиостанция Sputnik.

„ Повечето от потребните субстанции, които се съдържат в плодовете, се резервират при заледяване ”, споделя тя. Тя предизвестява, че преди да се изпратят във фризера, плодовете би трябвало да се изплакнат добре с течаща вода. Опасно е да се замразяват неизмити плодове, акцентира диетологът.

" Може да има всякаква патогенна микрофлора, гъбички, може да има и някои инсекти, които могат да попаднат в плодовете. Това могат да бъдат ларви на мухи, паяци, които се развиват в белодробната тъкан в индивида.

По плодовете може да има скотски екскременти, които са преносители на рискови заболявания, в това число туберкулоза. Дизентерията е най-безопасното нещо, което може да получите от неизмити добре плодове ", сподели Богданова.

" Можете да ги обработите на пара, само че можете и просто да ги измиете добре с течаща вода, да ги разстелете на суха повърхнина и да ги оставите да изсъхнат. След това ги опаковайте в торбички за фризер задоволително компактно, само че тъй че плодовете да не са смачкани, тъй като в противоположен случай ще се трансфорат в ледени кристали, и ги поставете във фризера ", поучава Богданова.

Температурата във фризера би трябвало да се намали до най-малко и едвам тогава да се слагат плодовете, продължава диетологът.

" Най-доброто шоково изстудяване е при –35 градуса, само че това е мъчно постижимо в домашни условия. Ако разполагате с функционалност за бързо заледяване, използвайте я. Или първо намалете температурата във фризера до най-малко, а по-късно я върнете до нормалната температура ", предлага диетологът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР