Един от мотивите за от длъжност е полицейското насилие по

...
Един от мотивите за от длъжност е полицейското насилие по
Коментари Харесай

Станаха ясни мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР от длъжност

Един от претекстовете за от служба е полицейското принуждение по време на митингите през предишното лято. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на Министерския съвет. В него се показва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов поради нарушение на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващи се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, предава БТВ.
„ Той носи отговорност за дейностите на Министерство на вътрешните работи, ориентирани против почналите на 9 юли 2020 година и траяли до края на 2020 година митинги против разрастващите се корупция и безвластие в ръководството на страната, както и против рестриктивните мерки на свободата на словото “, написа в претекстовете. Посочва се още, че по време на митингите са били позволени неточности от учредителен и тактически порядък.
 Официално: Ивайло Иванов към този момент не е основен секретар на Министерство на вътрешните работи Официално: Ивайло Иванов към този момент не е основен секретар на Министерство на вътрешните работи
С Указ на президента на Република България от 14.05.2021 година са прекъснати пълномощията и е освободен от служба основен комисар Ивайло...
„ Въпреки изказванията на основен комисар Ивайло Иванов, че интервенцията на полицейските органи е „ съвършено проведена “ и са се справили „ професионално “, вечерта на 2 септември 2020 година в град София напрежението сред органите на реда и протестиращите ескалира и се позволиха конфликти. Пострадаха в друга степен лица с нападателно държание, само че също по този начин и мирни протестиращи жители, и публицисти. Случилото се по време на митингите и дейностите на органите на Министерство на вътрешните работи откриха отзив и бяха отразени в позициите на редица интернационалните държавни и неправителствени органи и организации. Социологичните изследвания демонстрираха, че обществото желае смяна и не толерира полицейското принуждение “, написа в претекстовете.
В държавното решение от петък е посочено още, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е директно виновен за настъпилите нездравословни последствия. Още тогава президентът Румен Радев подписа указа за освобождението на Ивайло Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР