Един от любимците на българските фенове на бойните спортове и

...
Един от любимците на българските фенове на бойните спортове и
Коментари Харесай

След дълго отсъствие Георги Валентинов отново победи на българска земя!

Един от любимците на българските почитатели на бойните спортове и един от най-известните ММА бойци Георги Валентинов отпразнува 19-ата си победа (5 загуби) по най-хубавия вероятен метод - пред над 2500 фенове (постоянни викания от агитката от "София-Запад ") в главния дуел по разпоредбите на смесени бойни изкуства в галавечерта Grand Fight Arena. Валентинов завоюва с 3-0 съдийски гласа против носителя на черен колан по бразилско жиу житцу Жоао Пауло Соуза - Рой, който несъмнено даде сериозен отпор и имаше скрити изненади за Георги. Накрая спечелилият взе микрофона и благодари на публиката за отличната атмосфера и всички, помогнали за организацията.

Валентинов майсторски избегна десен хайкик в самото начало, като личеше, че е отделил първите секунди на борбата за проучване на съперника, който бе заменен единствено преди към две седмици. Въпреки че за Жоао Пауло се знаеше, че е с противоположен гард, то той очевидно искаше да изненада българина с използването на естествен и оттова идваха внимателните дейности на Валентинов.

При нов опит за хайкик на бразилеца Георги съумя да хване крайници му и да го повали на земята, заемайки бързо цялостен гард. Носителят на черен колан по жиу житцу обаче заключи краката си зад тила на Валентинов, само че пък "изяде " няколко десни и леви лакти. Валентинов самичък стана при към 1:30 минути до края на рунда, а пък бразилецът стоеше на тил и очакваше да отвърна с крайници. Георги изглеждаше нерешителен какво тъкмо да прави и след към половин минута в това надхитряне реферът Росен Русев подкани Жоао Пауло да Силва да стане. Валентинов още веднъж повали съперника си, само че като се изключи няколко не доста мощни леви кика, не му нанесе проваляне, а рундът завърши 10 секунди по-късно.

Първите 90 секунди на втората част минаха напълно в стойка, като бразилецът опитваше и кикове, съчетани с опити за десен прави или кроше. Валентинов бързо се окопити и стартира да нанася по-сериозни попадения с лява ръка, а и реализира нов тейкдаун към 2 минути преди края. Той първо опита да поеме надзор върху гърба на бразилеца, само че той се обърна и Валентинов още веднъж от цялостен гард доминираше. Българинът несполучливо опитва да обработи дясната ръка на противника си, който се изправи и двамата доиграха рунда в стойка. При изправянето имаше заплаха Валентинов да попадне в гилотина, само че се отърва. В последните секунди по-агресивният бе още веднъж Георги.

Валентинов отново организира замени от стойка за към минута при започване на последната част, след което мощно тръшна Силва на земята и провокира одобрителни възгласи от публиката. Той опитваше да постанова поваления конкурент с лакти и длани, само че Жоао Пауло не позволяваше да поеме доста проваляне, като отново бе заключил краката си зад тила на Валентинов. Бразилецът несполучливо опита да нападна дясната ръка на съперника, а Георги продължаваше да ползва напрежение на цялото си тяло. Впоследствие бразилецът даде гърба си и Валентинов го държеше солидно долу, не му позволявайки да се изправи. Соуза "изяде " още няколко десни удара от ръкавиците на Георги, преди да удари последният гонг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР