Един от легендарните отбори в Бразилия Крузейро изпадна за първи

...
Един от легендарните отбори в Бразилия Крузейро изпадна за първи
Коментари Харесай

Един от грандовете в Бразилия изпадна и последваха безредици

Един от именитите тимове в Бразилия Крузейро изпадна за първи път в своята история от елита на страната. Двукратният притежател на Копа Либертадорес, четирикратен първенец на Бразилия и шесткратен притежател на Купата на Бразилия, следващата година ще играе във втора дивизия. Това стана ясно, откакто " лисиците " отстъпиха от детронирания към този момент първенец Палмейрас на своя стадион " Минейрао ". Двубоят от последния кръг на бразилската Серия " А " приключи 0:2 за гостите, а головете бяха дело на Зе Рафаел (58) и Дуду (84).

Тимът от Бело Оризонте имаше потребност от победа, с цел да се опита да изпревари 16-ия в класирането Сеара, който гостуваше на Ботафого в срещата от 38-ия кръг. Съставът на Сеара имаше 38 точки преди мача, до момента в който Крузейро, който бе в серия от осем следващи мача без победа и четири следващи загуби, имаше актив от 36 точки. " Сините " трябваше да завоюват против втория в класирането, надявайки се, че Ботафого също ще завоюва, защото при еднакъв брой точки головата разлика беше в интерес на Сеара, който имаше - пет попадения, а Крузейро бе с минус 17 до през днешния ден. Първата част в Рио де Жанейро Ботафого водеше с гол на Винисиус в 39-ата минута, до момента в който на " Минейрао " срещата вървеше 0:0. След почивката в границите на няколко минути Тиаго Галхардо изравни от дузпа да отбора от Форталеза, а Палмейрас поведе на Крузейро.

Това означаваше, че за първи път в 99 годишната история на " лисиците ", клубът ще изпадне. Този факт докара до всеобщи вълнения по трибуните на стадиона, като гневни почитатели започнаха да чупят седалки, да се хвърлят бомби и да огромна част от тях да се опитат да нахлуят на терена. Наложи въоръжените органи на реда да влязат на трибуните, а близо 30-хилядната аудитория да бъде евакуиран. Безредиците продължиха из отвън стадиона, както и в града.
This breaks my heart. pic.twitter.com/x3hANrrzu0
— Brasil Football (@BrasilEdition) December 8, 2019

Крузейро, който записа най-черната година в своята история, заплати солено неприятното ръководство на клуба. Множеството финансови неуредици, промяната на четирима треньори и уволненията на всички управителни фактори, които се пробваха да се опълчват на неверната политика. Играчите на градския противник Атлетико Минейро пък подивяха от наслада след изпадането на Крузейро, макар че изгубиха с 1:2 гостуването си на Интернасионал.
“Ah que bom será, ano que vem tem Cruzeiro e Cuiabá”. Torcedores fazem rimas com os times da Série B. | @jornalhojeemdia pic.twitter.com/TVyB5dG2H5
— HENRIQUE ANDRÉ (@ohenriqueandre) December 8, 2019 Феновете на " черно-белите " също излязоха да честват нещастието на своите съграждани.

Новият първенец на страната и на Южна Америка Фламенго беше разрушен в последния кръг от Сантос с 0:4, като двата клуба в комплект със Сао Пауло останаха единствените три състава на Бразилия, които в никакъв случай не са изпадали от елита на Бразилия.

Серия А 38 кръг, неделя 8 декември  Крузейро 0:2краен резулат  Палмейрас
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР