Един от легендарните немски диригенти - Клаус Петер Флор, застава

...
Един от легендарните немски диригенти - Клаус Петер Флор, застава
Коментари Харесай

Клаус Петер Флор дирижира Софийската филхармония

Един от именитите немски диригенти - Клаус Петер Флор, застава пред националния оркестър на 11 ноември в зала " България ", с цел да показа два шедьовъра на класическото изкуство: Симфония 49 " Страстта " от Йозеф Хайдн и песенния цикъл " Песни за мъртвите деца " от Густав Малер. Солист на вечерта е носителят на премиите " Ехо Класик " и " Грамофон ", баритонът Бенджамин Апъл, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Клаус Петер Флор е прочут като ценител на австро-германския сантиментален репертоар - Брукнер, Малер, Р. Щраус, Брамс, Шуман, Менделсон, Брух, и с дълготраен интерес към славянския репертоар - Дворжак, Й. Сук, Шостакович. Започва професионалния си път с образование по цигулка, след това и по кларинет във Ваймар, Лайпциг и Цвикау; следва диригентство при Ролф Ройтер, Рафаел Кубелик и Курт Зандерлинг. Диригентската му кариера потегля от немския град Зул, продължава като основен диригент на Берлинския симфоничен оркестър и на Тонхале - Цюрих. Гост-диригент е на влиятелни оркестри по света.

В обширната му дискография има записи на Менделсон с Бамбергския симфоничен оркестър, неотдавна преиздадени от " Sony BMG ". От дългогодишното му съдействие с Миланския симфоничен оркестър " Джузепе Верди " се ражда интегралът на Малеровите симфонии в концертни записи за Idagio. Записва " Азраел симфония " на Йозеф Сук (2009) и Симфония 7 и 8 на Дворжак (2012) с Малайзийската филхармония за " BIS ".

Снимка © Lars Borges/Sony Classical

Поставян в авангарда на новото потомство песенни реализатори, Бенджамин Апъл се изявява интензивно на международните подиуми. През 2016 година получава премията за млад актьор от сп. " Грамофон " за концертните си рецитали и оперни облици. Той е измежду определените " Артисти от новото потомство " на БиБиСи (2014-2016), " Изгряващ актьор " на Уигмор хол и " Изгряваща звезда " на " ECHO " (2015-2016). През 2016 година е определен актьор за звукозапис на " SONY Classical ". Отличен е с влиятелната премия " Дитрих Фишер-Дискау " (за най-хубав артист на песни) на Academie du Disque Lyrique (2017/2018).

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР