Един от лъвовете, изведени от зоологическата градина в Разград, постъпи

...
Един от лъвовете, изведени от зоологическата градина в Разград, постъпи
Коментари Харесай

Лекуват в София болен лъв от Разград

Един от лъвовете, изведени от зоологическата градина в Разград, постъпи за лекуване в Зоологическата градина в София , където е и единствения народен избавителен център за екзотични животни.
Лъвът Асен беше превозен до София със профилиран превоз и при нараснало внимание от риск за утежняване на здравословното му положение.

Още при постъпването си в зоопарка в София лъвът Асен е бил диагностициран с очевидно тежко физическо и психическо положение.

Към момента животното минава през разнообразни медицински прегледи , с цел да може да се откри цялостното му здравно положение. Следва комисия от ветеринари да набележат бъдещите ограничения за подобряването на здравето на лъва.

Лъвът е настанен в обособена постройка, където има разполагаем четири огромни пространства, в част от които се организират и поредност от рехабилитационни извършения, за подсилване на физическото му положение.

Лъвът Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното възстановяване на неговото положение , след което ще бъде превозен до едно от убежищата за огромни котки на фондация " Четири лапи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР