Един от култовите барове в квартала на творческите индустрии Капана

...
Един от култовите барове в квартала на творческите индустрии Капана
Коментари Харесай

Данъчните удариха известен бар в Капана, клуб за виртуална реглност в Пловдив и фризьорски салон

Един от паметните питейни заведения в квартала на креативните промишлености " Капана " е попаднал в черните описи на Национална агенция за приходите за обекти, които подлежат на запечатване поради данъчни нарушавания.
Прочетете още
Става дума за " Но сенс ", който е измежду най-старите оживели заведения в Капана. Управители и притежатели на едноименното сдружение са Димитър Александров, Георги Пашалиев, Ангел Иванов, Александър Гъдов. 

При инспекция чиновници на Национална агенция за приходите са установили, че в заведението има нарушаване при данъчното отчитане. 



Още редица обекти в Пловдив подлежат на запечатване, излиза наяве от последните данни на Приходната организация. Всички обекти, хванати с нарушавания, могат да апелират пред съда заповедта за запечатване на обектите си. Ако апелират, само че съда отхвърли претенциите, обектите се запечатват и достъпът до тях се не разрешава за избран период, не по-голям от 30 дни. 

Един от тях е клубът за игри във виртуална действителност в ТЦ " Гранд ", наименуван " Майнавърс ". Игровата сцена е стопанисвана от  " Митабитс " ЕООД, чийто притежател е Димитър Маринов. 



Данъчни нарушавания са открити още в склад на българо-косовката дистрибуторска компания " Орно " АД, който се намира на Рогошко шосе в Пловдив. Според Търговския регистът фактически притежатели на акционерното дружество са Леон Фехмия, Джеват Юсуфи и Фатмир Красничи от Косово. 



В черните описи на Национална агенция за приходите влиза и фризьорския салон " L&N " na ул. " Леонардо де Винчи ". Студиото за хубост се стопанисва от фирмата " Николбюти 1707 " ЕООД, чийто притежател е Люба Парталова. 



Национална агенция за приходите са засекли нарушавания на закона и в офиса на консултантската компания за франчайз " Инвест Пойнт България " на Иван Деведжиев. Офисът е ситуиран на ул. " Ламартин " 2. 



Без касови бележи работи сергия за зеленчуци и плодове на ул. " Герлово " в кв. " Изгрев ", която се стопанисва от Едноличен търговец Чарли - Георги Василев. 


 Запечатване на обект е насилствена административна мярка, която се ползва за избран период, който не може да надвишава 30 дни, без значение от плануваните санкции или имуществени наказания. Законнът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален уред, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се ползва с стимулирана заповед на данъчните и предстои на тъй наречените авансово осъществяване.   При " запечатване " на обекта се не разрешава напълно достъпът до обекта. Мярката се ползва за обекта или обектите, където са открити нарушаванията, в това число когато все още на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, в случай че това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан.  Принудителната административна мярка от Национална агенция за приходите по молба на търговеца и откакто бъде потвърдено от него, че санкцията или имуществена глоба е заплатена напълно. При наново нарушаване не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР