Един от ключовите претенденти на Джо Байдън в Демократическата партия

...
Един от ключовите претенденти на Джо Байдън в Демократическата партия
Коментари Харесай

Как АІ беше използван, за да победи Джо Байдън

Един от основните кандидати на Джо Байдън в Демократическата партия – Дийн Филипс, с поддръжката на доста бизнесмени от Силициевата котловина, основава чатбота Dean.Bot, който е употребен в предизборната акция. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Чатботът е основан въз основата на ChatGPT. Dean.Bot комуникира с потребителите на обществени мрежи или по телефона, като по думите на Дийн Филипс чатботът е употребен като негово изразно средство и той не би споделил нищо, което самият конгресмен не би.

Доц. Тодорова разяснява, че няма законови регулации, санкциониращи сходни дейности в предизборна акция. " Това не е нелегално и никое от федералните съдилища не се е самосезирало. OpenAI обаче изрично се афишират против това ChatGPT 3 да се употребява за политически цели. Затова сега софтуера се трансферира върху Delphi “, изясни тя.

Американският анализатор Пол Барет, който е заместник-директор на Центъра за бизнес и човешки права в Нюйоркския университет " Стърн “, споделя, че откакто имаме версии на претенденти, основани на изкуствен интелект, и откакто те беседват с гласоподавателите си по напълно разнообразни тематики и това става толкоз естествено, на идващите избори, а може би и в този момент, те ще употребяват такива чатботове, с цел да заблудят своите последователи, че съперниците им са споделили нещо.

Проблемът съгласно доцент Тодорова е не толкоз в потреблението на изкуствен интелект за такива цели, а в това, че неизбежно ще стартираме да подлагаме на подозрение всичко и това ще ерозира още повече политическото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР