Един от капитаните на - Георги Костадинов, даде интервю пред

...
Един от капитаните на - Георги Костадинов, даде интервю пред
Коментари Харесай

Капитанът на България: Левски е на правилен път, ЦСКА ще атакува титлата, годината не е добра за Лудогорец

Един от капитаните на - Георги Костадинов, даде изявление пред " Sportal ", в което разкри, че продължава да следи изявите на някогашния си клуб и показа усещанията си от родната Първа лига и другите два гранда - и .
* Понастоящем Жоро Костадинов е на лагер в Турция със своя тим Арсенал (Тула)!
Здравей, Жоро. Как си, по какъв начин върви подготовката?
- Добре съм, благодаря. Подготовката върви добре, много интензивно. Имаме още към един месец подготовка, тъй че съм сигурен, че ще се подготвим добре.
Имаше здравословни проблеми. Всичко почисти ли се, защото предходната година много малшанс ти се натрупа преди значимите мачове и за клубния ти тим, и за националния?
- Здрав съм, уповавам се тази година да бъде по-здрава за мен и за всички, като цяло. Осъзнахме около този вирус, че здравето е най-важно. Надявам се аз, моите близки и всички хора да бъдем по-здрави.
Разкажи ни в този момент малко за националния тим - през март месец ще има контроли с два тима - Катар и Хърватия. След това ще има много натоварена стратегия в Лигата на нациите.
- Открила ни се е една добра опция да трупаме опит. Имаме много млади състезатели, които е време да се приспособяват. Смятам, че те ще употребяват тези контроли и ще покажат най-хубавото от себе си. Тези мачове може би ще бъдат един трамплин за тях да отидат в по-големи тимове, поисквам им го. И, несъмнено, най-важното е да се подготвим за мачовете през юни месец.
Откакто стана капитан на националния тим, се трансформираха много неща, изредиха се много футболисти. Млади играчи получиха късмет, кои са тези, които ти вършат най-силно усещане?
- В интерес на истината съм много прелестно сюрпризиран от тях, само че може би най-силно усещане ми прави Петко Христов, Илианчо (Илиан Илиев-младши) също, Доминик (Доменик Янков) и той.

Чувате ли се с Ясен Петров?
- Да, поддържаме връзка с треньорския щаб и с моите сътрудници. Споделяме си, приказваме си и обсъждаме идните мачове.
Изпаднахме в долната група, първи сме в урната, което значи и че ще сме любимци?
- В днешния футбол няма любимци. Виждаме, че Македония се класира на огромен конгрес. Грузия ги победихме в контрола, само че това, което виждам и знам, е, че имат много футболисти на високо равнище. Дай Боже да успеем.
Разбрахме, че при първия ти лагер си имал опция да се видиш със Станимир Стоилов и някогашния ти клуб Левски. Следиш ли ги, какво усещане ти вършат?
- Да, те бяха тъкмо до нашия хотел, пихме едно кафе дружно. Правят ми положително усещане, тръгнали са в вярната посока. Господин Стоилов се е потвърдил като експерт и това е най-правилното решение за Левски. Убеден съм, че тази политика, а точно подмладяване на тима, в бъдеще ще даде резултат. Така е и в целия свят - да играят млади момчета, само че разликата в Европа е, че тези момчета са подготвени, а в България чисто физически изостават. Надявам се, че осъзнават, че ще получат един голям късмет и да употребяват това време в едни спомагателни тренировки, с цел да употребяват този моменти и да излязат по-рано в чужбина.
Следиш ли българското състезание?
- Да, обичам си го. Имам много другари, които играят тук, тъй че си го проследявам.
Имаш ли усещане от ЦСКА? Битката ще е много оспорвана тази година за купата.
- Стойчо Младенов при тях е много сериозен фактор. Смятам, че много стегна техните редици имат огромна фенска маса и считам, че ще бъдат един добър съперник на Лудогорец, който сподели неизменност през последните години. Смятам, че тази година ще се открие един добър късмет за ЦСКА да нападна купата и може би тази година не е най-хубавата за Лудогорец.
Лудогорец 10 години са първенци, ти познаваш и там ситуацията. Беше техен футболист преди да отидеш в Левски.
- Да, те справедливо през множеството години бяха на първото място. Имат много потвърдени футболисти и футболисти на високо равнище.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР