Един от големите проекти за модернизация в началото на този

...
Един от големите проекти за модернизация в началото на този
Коментари Харесай

Тагарев: Армията разполага с модерни автомобили, но продължава да използва и постарите

Един от огромните планове за рационализация при започване на този век беше за придобиване на нова автомобилна и осигуряваща техника. Така че армията разполага и с съвременни модерни коли, само че продължава да употребява и по-старите такива. Предполагам, че няма по какъв начин да са пуснали автомобил, който не е механически изправен да извършва тази задача, само че следствието ще покаже. Това съобщи в студиото на BTV „ Тази заран “ някогашният длъжностен министър на защитата проф. Тодор Тагарев на въпроса дали техническа нередовност на военния камион е причина за злополуката през вчерашния ден, при която починаха двама чужденци и бяха ранени военни. Той добави, че сигурно хванатите не са бежанци, а стопански мигранти или най-малко голямата част от тях.



Това, че Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуална продажба на България на до 8 самолета F-16 и оборудването към тях, към момента не задължава България да ги купи, само че това предложение към Конгреса идва вследствие на наше искане за даване на информация. Това искане е отправено от служебното държавно управление, съобщи проф. Тагарев. По думите му превъоръжаване на изтребителната авиация на България върви по замисъла на Румен Радев.

Според мен ще задвижим този втори контракт за закупуване на самолети F-16, само че все пак остава прозорец до идването на тези самолети към 2027-2028 година и то, в случай че тръгнем оптимално бързо. В този интервал е допустимо да търсим краткотрайно решение с употребявани F-16, сподели още някогашният длъжностен министър на защитата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР