Един от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи

...
Един от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи
Коментари Харесай

Черни облаци над един от големите пловдивски превозвачи

Един от огромните пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи възбрана да извършва курсове във Франция за една година. В момента във френските съдилища вървят каузи против компанията " Петко Ангелов БГ " ЕООД,  с която да забранят негови камиони да влизат на територията на страната.

Причината е всеобщи нарушавания на камионите му при осъществяването на каботаж.  Камионите на Ангелов са хващани в нарушавания на законите и европейските наставления за превоз  в интервала ноември 2014 – септември 2017 година. От обвинителния акт се вижда, че на няколко пъти камиони на пловдивския транспортьор са хващани от управляващите при осъществяването на каботажи по разнообразни точки на френския бряг.  Сегашният правилник на каботажа разрешава  в рамките на 7 дни да се създадат три курса  на френската територия от непознати камиони.

При няколко инспекции на камиони на пловдивската компания са открити превишен брой товарителници. Освен това на българските камиони са били закачени турски ремаркета, а товарителниците са били от южната ни съседка. В обвинителния акт са разказани нарушаванията, като вътре е записано, че глобата доближава до 15 хиляди евро.

Според сегашните регламенти на Европейския съюз при определяне на огромен брой нарушавания от страна на една компания, може да се изиска преустановяването на активността й на територията на страната членка.  

Възможно е една от аргументите за новия пакет за подвижност на Европейски Съюз, наименуван " Макрон ", да е точно държанието на недобросъвестни наши компании, които нарушават европейските наставления в този й тип.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР