Един от големите билкари в Пловдивско нареди 50 вида различни

...
Един от големите билкари в Пловдивско нареди 50 вида различни
Коментари Харесай

Билкар от Пловдивско разкри с какво вълшебно чайче вдига имунитета си

Един от огромните билкари в Пловдивско подреди 50 типа разнообразни билки от годишна продукция 2020 на сергия в една от уличките на Четвъртък пазара, написа " ".

Дядо Запрян от Строево е прочут от години с качествената стока, която събира самичък. Само мурсалския чай купува от производители в Родопите.

За разлика от доста други билкари, той не дава обещание никакви чудеса в битката с ковид. „ Аз не съм доктор и не мога да кажа, че билките оказват помощ при този вирус. Мога единствено да препоръчам неща, които покачват имунната система “, изяснява билкарят.



За себе си подготвя всеки ден по един термос с чай от три типа билки. Вътре поставя мента, глог и гинко билоба. Твърди, че е доста добър за общия тонус денем.

За повишение на имунитета на организма предлага също фамозния мурсалски чай или бъзак. Втората билка съставлява изсушени зърна от бъз, които се дъвчат като хапчета заран. Дозата е 20 зърна дневно.

100 грама бъзак върви по 2 лв.. Толкова е и пакет свеж мурсалски чай. Запрян събира билки към този момент над 40 години.

"Постоянно чета нова литература, с цел да съм в крайник с новостите ", споделя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР