Един от героите за България на Олимпиадата в Токио Йосиф

...
Един от героите за България на Олимпиадата в Токио Йосиф
Коментари Харесай

Миладинов: Имам още доста работа, за да стигна до големия елит

Един от героите за България на Олимпиадата в Токио Йосиф Миладинов се завърна след присъединяване си във финала на 100 метра бътерфлай. 18-годишният гений е удовлетворен от влизането си измежду осемте най-хубави и призна, че умората му е попречила да усъвършенства персоналното си достижение и да запише по-предно класиране във финала. Миладинов призна, че има още много работа, с цел да влезе в елита на международното плуване.

"Прибирам се с усмивка, тъй като това ми бяха първите Олимпийски игри. Щастлив съм. За жал не съумях да направя това, което желая, само че не постоянно може да съм на върха. След почивката ще съм още по-мотивиран.
На финала желаех да си подобря моето персонално достижение от 50.90 секунди, само че не съумях да направя. Не съм обезверен, само че не съм и удовлетворен ", съобщи Миладинов.

"Много добре се усещах на първото и второто плуване, всичко беше наред, само че най-после умората ми натежа и плувах по-бавно. Имам още много работа, с цел да стигна до огромния хайлайф. Влязох във край, което беше ужасно. Видях какво е да плуваш с такива плувци. Имам доста неща, които би трябвало да подобря. Например обръщането и старта. Подводното ми е положително. Гледам напред и след почивката ще виждам да поправя всичко ", добави още той.

"Искам да благодаря на всеки един, които е бил до мен и на цяла България, че стана да гледа този край. След плуванията на някои от нашите плувци имаше неприятни мнения, които не знам за какво бяха. Не знам за какво от време на време би трябвало да има хора с неприятно отношение, само че такива хора постоянно ще има ", сподели плувецът.

"Следващите ми цели са централизирана подготовка за идващото Европейско и Световно. Мисля към този момент да се варирам повече тренировките, да вървим и на лагери в чужбина. Трябва да ми е занимателно, до момента в който упражнявам, по тази причина подготовката би трябвало да е разнообразна. Басейнът тук в София е добър. Вариант Америка за мен не съществува. Ще продължа образованието си тук в България, само че не съм решил още къде ", съобщи Миладинов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР