Един от героите на Левски по време на „Синята приказка”

...
Един от героите на Левски по време на „Синята приказка”
Коментари Харесай

Топузаков направи оптимистична прогноза за Левски и Мъри Стоилов

Един от героите на Левски по време на „ Синята приказка” – Елин Топузаков, приказва в предаването „ Домът на футбола” по Diema sport. Топчо разяснява представянето на столичани след завръщането на Станимир Стоилов. Той е убеден, че Мъри може да направи още едно запаметяващо се евроучастие с Левски.

„ До средата на годината не стояха нещата добре в Левски, само че по-късно се усъвършенстваха. Надеждите и упованията са за по-добро показване през новата година. Притеснително е забавянето на заплатите, буди терзание във всички левскари. Радващото е, че спортно-технически има очаквания във почитателите. Силите са изравнени. Реално може да се борят във влизане в Топ 6 и евротурнирите. Това ще се отрази и финансово на клуба. Колкото и да звучи пресилено, постоянно съм бил оптимист. Бях сигурен, че тимът ще се стабилизира при Станимир Стоилов. Вярвам, че освен Купата, само че и влизането в Топ 6 е реално”, стартира Топчо.

„ Всички стискаме палци на Стоилов. Познавам го като задоволително стимулиран треньор. Знае по какъв начин да подреди нещата в тима, знае по какъв начин да ги обедни и да играят както той желае. Трябва му някое и друго качествено попълнение. Ще може да направи запаметяващо се евроучастие”, продължи той.

„ Мъри знае по какъв начин да постъпи психически към футболисти. Важна е връзката сред треньор и играчите. Тогава футболистът е подготвен да направи всичко, което се желае от него. Всичко се получава с доста тренировки. Сигурен съм, че Стоилов натъртва на това нещо. Левски наподобява по по-различен метод. Винаги е имало санкции за закъснения. Това е част от чипа в главата на футболистите, които би трябвало да се смени. Професионализмът би трябвало да е двупосочен. Футболистите би трябвало да покажат, че живеят и мислят за футбола. Дисциплината е едно от главните неща, на които Стоилов държи”.

„ Със сигурност симбиозата и единомислието е доста значимо, с цел да работи клубът – президент Наско Сираков и вид управител Станимир Стоилов. Това нещо, което са построили те и им е донесло триумф е единомислието и компромисите, с цел да се търсят успехи”, сподели Топузаков.

„ Футболистите, които ще бъдат привличани, са гледани под лупа. Всяко едно качество, което имат, е гледано и обсъждано. Грешките ще са минимални. На южноамериканците им би трябвало време за акомодация. Има огромни промени и им би трябвало време. Цунами може да изпъкне от лятото, а не от в този момент при започване на зимната подготовка”.

„ Опитните футболисти би трябвало да печелят мачовете. Няма по какъв начин без тях. Младите би трябвало да порастват около тях. Напрежението и отговорността би трябвало да пада върху опитните, а не върху младите, с цел да не им се нарушава душeвността. Едва ли Мъри ще го приложи по същия метод, защото са минали доста години. Трябва да се напасваш съгласно ситуацията”.

„ Младите имат качества. Щом са получили доверието на Стоилов, това приказва, че имат качества. Важно е тяхното неизменност. Ясно е, че ще има спадове, само че да са малко”, добави някогашният капитан на Левски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР