Един от феномените, за който пазарите гледат, е наличието на

...
Един от феномените, за който пазарите гледат, е наличието на
Коментари Харесай

Bank of America: Над 1 милиард души ще са ваксинирани до края на 2021 г.

Един от феномените, за който пазарите гледат, е съществуването на ваксина против ковид. А откакто няколко такива към този момент са утвърдени, в този момент от първостепенно значение за пазарите е какъв брой бързо медикаментите ще бъдат доставени.

Прогнозата на американската интервенция Warp Speed, която се занимава точно с дистрибутирането на имунизациите, е до края на януари към 50 млн. поданици на страната към този момент да са получили новия медикамент.

А в този момент и Bank of America излезе с прогноза, съгласно която до края на идната година броят на ваксинираните световно ще доближи 1,1 милиарда души, съобщи Zero Hedge. Така настоящият брой на " случаите ", който е към 74 млн., ще бъде надхвърлен от броя на ваксинираните по света още към месец май.

Според финансовата институция броят на имунизациите ще се изстреля фрапантно след края на юли следващата година, когато производството на медикаментите ще нарасне доста.

" Единственият проблем е, че когато делът на имунизираните се повиши до към 50-70% от популацията, Федералният запас ще е изправен пред напън от страна на спестяващите да разреши увеличение на лихвените проценти ", пишат от Zero Hedge. " Но в кой миг централната банка ще е уверена, че действителната стопанска система е задоволително устойчива, с цел да си разреши изострен спад на цените на акциите? "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР