Един от фаворитите за световната титла Бразилия започна по шампионски

...
Един от фаворитите за световната титла Бразилия започна по шампионски
Коментари Харесай

Бурна бразилска самба замая главите на ошашавените японци

Един от любимците за международната купа Бразилия стартира по шампионски с контролите си. "Селесао " отвя на френска земя Япония с 3:1 в мач, който може да завърши с доста по-убедителна преднина за Неймар и компания.

Звездата на ПСЖ наниза "само " едно попадение, профука и дузпа. Габриел Жезус и Марсело дооформиха класическия резултат още преди почивката. Томоаки Макино означи почетното попадение за "самураите ", само че то беше при към този момент решен мач.

Още през цялото време на мача бразилците демонстрираха кой ще доминира на терена. В 6-та минута се стигна до безредие в наказателното поле на японците след един корнер, което реферът подмина. Впоследствие получи сигнал да прегледа обстановката на видеоповторение.

Там се видя по какъв начин Мая Йошида с осъществяване от най-силните години на кеча строполи на земята Фернандиньо. И с помощта на видео-асистент рефера Бразилия получи дузпа. От 11-те метра Неймар не сбърка и откри резултата в 10-та минута.

Малко по-късно южноамериканците получиха още една дузпа. В 17-та минута Хотару Ямагучи влезе жестоко в краката на Габриел Жезус и реферът още веднъж уточни бялата точка. Този път Неймар подходи безгрижно и неконцентрирано, като слабият му удар беше избит с лекост от Ейджи Кавашима в корнер.

От последвалия ъглов удар се стигна до ново безредие и топката беше изчистена неприятно от японската отбрана, с цел да се озове на крайници на Марсело на границата на наказателното поле, а неговият мощен шут щеше да скъса мрежата за 2:0.

Малко по-късно "самураите " изпуснаха и най-чистото си състояние. Мая Йошида в 30-та минута стреля от директен свободен удар, само че осъществяването му щеше да строши напречната греда. И шест минути по-късно японците още веднъж бяха осъдени.

Тогава Данило проби ужасно по десния фланг и пусна на празна врата и на 4-5 метра от голлинията за Габриел Жезус, който просто нямаше право да сбърка. И не го позволи - 3:0 за Бразилия.

Тази развръзка наказа "селесао " фрапантно да понижи оборотите. Особено през втората част бразилците не си даваха напън. И позволиха Япония да вкара почетен гол. Това се случи в 63-та минута, когато Йосуке Идегучи центрира от корнер, а непокритият Томоаки Макино с глава от близка отдалеченост означи за крайното 1:3.

В 88-та минута гол на "самураите " беше анулиран поради засада, а безусловно с последния удар в мача Алекс Сандро изпусна да вкара четвърти гол за Бразилия, пращайки топката над вратата. Така въпреки всичко южноамериканците се поздравиха с триумфа в първата си контрола от подготовката за Русия 2018.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР