Един от фаворитите за световната титла – Аржентина, не успя

...
Един от фаворитите за световната титла – Аржентина, не успя
Коментари Харесай

Аржентина не успя да победи Исландия

Един от любимците за международната купа – Аржентина, не съумя да завоюва първия си мач в гр. D на Мондиал 2018 и приключи 1:1 с бойкия отбор на Исландия на стадион „ Откритие Арена ” в Москва. Така за първи път от седем международни шампионати " гаучосите " не започнаха с победа.

Двубоят стартира доста добре за международните вицешампиони, които съумяха да поведат още в 19-ата минута посредством Серхио Агуеро. Исландците, сензационни 1/4-финалисти на последното европейско състезание, обаче съумяха да изравнят посредством добра добавка на Алфред Финбогасон след единствено 5 минути игра.

До края на мача по-активни бяха аржентинците, водени от Лионел Меси, само че по този начин и не съумяха да осъществят още едно попадение. Не оказа помощ даже това, че получиха правото да изпълнят дузпа в 64-ата мин. Меси стреля в десния ъгъл на вратата, само че Ханес Тор Халдорсон отрази удара. В оставащото време исландците се защитаваха заедно и доста ловко против опитващите се по всякакъв начин да вкарат гол аржентинци и в последна сметка завоюваха първата си точка още в първия си мач на международно състезание.

Това бе и първи дуел изобщо сред Исландия и Аржентина. В него Хавиер Масчерано стана едноличен рекордьор по мачове за „ гаучосите ” със 144, с един повече от Хавиер Санети.

Втората среща от първия кръг в гр.D е от 22 ч. – Хърватия – Нигерия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР