Един от екипите, разработчици на турска ваксина от ново поколение

...
Един от екипите, разработчици на турска ваксина от ново поколение
Коментари Харесай

Адаптират турска COVID ваксина срещу Делта варианта

Един от екипите, разработчици на турска ваксина от ново потомство с вирусоподобни частици (ВПЧ) против ковид съобщи, че скоро ще „ приспособява “ своя артикул, с цел да се бори против делта разновидността, който неотдавна завладя света и може да е причина да следващата ковид вълна.

Миналата седмица имунизацията ВПЧ започва изследванията на фаза 2 с повече от 200 доброволци, а професор Ихсан Гюрсел споделя, че се откроява като ваксина, която може елементарно да бъде модифицирана против всяка разновидност на ковид.

Гюрсел и брачната половинка му Майда Гюрсел управляват екип от откриватели, основани в столицата Анкара, работещи върху имунизацията. Очаква се имунизацията ВПЛ, утвърдена от Съвета за научни и софтуерни проучвания в Турция (TÜBITAK), да бъде втората ваксина на локално равнище, предлагана в Турция по-късно тази година.

" Тюрковак " е другата неактивна ваксина, която сега е във фаза 3, евентуално ще бъде първата, която ще бъде обществено налична напълно скоро.

Гюрсел сподели в сряда на Анадолска организация (АА), че към този момент са модифицирали уреда за успеваемост против алфа разновидността и ще приключат модификацията, с цел да се борят с делта разновидността след 15 дни. В момента имунизацията се ползва на доброволци в Анкара, Истанбул и в северозападната провинция Коджаели. Той също е включен в листата на Световната здравна организация (СЗО) като претендент за ваксини от цялостен ​​свят.

ВПЛ съдържа четири структурни протеина на ковид, нещо значимо за реализиране на изчерпателен и дълготраен имунитет, съгласно Гюрсел. Въпросните частици са мощно препрограмируеми. „ В момента работим по редизайн на протеиновия протеин на делта разновидността “, сподели той.

Изследователите разделят доброволците на три групи - по 110 доброволци във всяка - и всяка ще бъде инжектирана с друга версия, от вид ваксина, ефикасна против истинския вариант, до една ефикасна против алфа и последната група против делта. Това ще помогне на учените да схванат имунната реакция на разнообразни групи към разнообразни разновидности и ще покаже коя от тях предлага най-голяма отбрана или „ създадени най-вече антитела “. Очаква се тестването във Фаза 2 да завърши до края на август, а последния стадий ще стартира през септември.

Гюрсел сподели, че специфичен екип от 200 души работи непрекъснато върху създаването. Те включват млади откриватели, работещи в разнообразни лаборатории, и личен състав от частна фармацевтична компания със седалище в Коджаели.

Професорът и брачната половинка му се възползват от опита си в проучването на наночастиците за създаване на имунизацията ВПЛ. „ Обмисляхме дали можем да използваме технологията ВПЛ за имунизацията, когато хората от TÜBITAK ни се обадиха и ни приканиха да аплайваме за присъединение към тяхната платформа COVID-19. Веднага систематизирахме концепциите си и написахме изследователска публикация, като им представихме концепцията за ВПЛ “, спомня си той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР