Един от двамата Ф1 шампиони, които стартираха в 24-те часа

...
Един от двамата Ф1 шампиони, които стартираха в 24-те часа
Коментари Харесай

Бътън коментира дебюта си в 24-те часа на Льо Ман

Един от двамата Ф1 първенци, които стартираха в " 24-те часа на Льо Ман " тази година – Дженсън Бътън разяснява представянето на своя частен съветски тим SMP Racing. Никоя от двете коли на тима не съумя да финишира, а британецът се надява екипът да се поучи от грешките си. През първата една трета от надпреварата двата автомобила на SMP Racing караха дружно с Rebellion като двата най-хубави частни отбора зад Toyota.
Малко след среднощ обаче се получи проблем с електрониката на колата на Бътън, Витали Петров и Михаил Алешин. Тя прекара над два часа в гаража и се завърна на пистата с закъснение от 50 обиколки. Именно Бътън управляваше колата, влизайки в последния от 24-те часа, само че тогава моторът издъни тима.

.@JensonButton at the wheel of #11 @SMP_Racing BR! #LeMans24 #WEC pic.twitter.com/eKS4hORpce
— WEC (@FIAWEC) June 13, 2018
" Срамно е представянето ни, тъй като изостанахме с 45 обиколки и ни оставаха 20 часа, в които знаехме, че няма да реализираме нищо с изключение на финиширане, а не успяхме даже това. Мисля, че всички научихме по нещо ", съобщи Бътън.

Фактът, че първоначално отборът е бил кадърен да се опълчи на Rebellion му вдъхва кураж за остатъка от сезона в международните серии по устойчивост (WEC).
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР