Един от двамата българи, чиито имена се появяват в ,

...
Един от двамата българи, чиито имена се появяват в ,
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Първото име от досиетата Пандора е на Делян Пеевски

Един от двамата българи, чиито имена се появяват в, е някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това заяви Атанас Чобанов, основен редактор на уеб страницата bird.bg, който е сътрудник на интернационалната мрежа за следствия, разгласила първите резултати от изследване на милиони документи за офшорни сметки на политици от целия свят. Той приказва в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ1.

Името на Пеевски и различен българин не е оповестено при първите резултати през днешния ден, тъй като и двамата не упражняват власт сега, а решението на екипа било първо да се даде публичност за хора, действително участващи във властта. Публикацията за България се чака към 6 часа американско време или към 1 след среднощ наше време. Чобанов сподели, че Пеевски до момента не е бил притесняван от българската прокуратура, само че допусна, че в този момент ще се наложи Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество да образува инспекция. Причината е, че Пеевски е подал погрешна информация в декларациите си. Чобанов назова предприемачът " айсберга на корупцията в България " и подсети, че точно той беше един от глобените от Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски ".
 Правителството ще изследва информацията от „ Пандора Пейпърс ” Правителството ще изследва информацията от „ Пандора Пейпърс ”
Първо би трябвало да проучим информацията от „ Пандора Пейпърс ” и по-късно сигурно ще има реакция, обявиха от Министерски...

" Не е проблем, че има офшорни сметки, а че не са декларирани, не са декларирани и активите на тези офшорки, с които би трябвало да се заеме Националната организация за приходите ", сподели Чобанов. По думите му занапред при изследването на документите ще излизат и други имена. Той посочи, че следва месеци на работа и занапред ще излизат още детайлности. " Предстоят забавни времена ", предвижда Чобанов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР