Един от ДПС каканиже: Няма как газ от САЩ да

...
Един от ДПС каканиже: Няма как газ от САЩ да
Коментари Харесай

Ех, Путин, ех, лакеи нашенски, как новината за газ от САЩ ви обърка краденето

Един от Движение за права и свободи каканиже: Няма по какъв начин газ от Съединени американски щати да е по-евтин, няма по какъв начин. Да де, то е „ Кремиковци “ сякаш нямаше по какъв начин да се ограби и разкости, само че той интензивно взе участие тъкмо в това и стана приказно богат около „ Мултигруп “, а в този момент умничи и нагнетява напрежение.

По същото време, само че по друга телевизия някогашен министър от Българска социалистическа партия повтаря ли повтаря, че съветският газ е незаместим. Водещите обаче не го питат какъв брой пъти е посещавал един емблематичен хотел в „ Бояна “, докладвал е там на килимчето пред задкулисието и постоянно си е тръгвал с какво? – тъкмо така…

И всички тези оплаквачи не стопират да повтарят мантрата: Ние сме за националния интерес. Само че същинският народен интерес е половината от тях да са в пандиза поради ограбването на страната и колосалната корупция, която трансфораха в модел на ръководство надалеч преди да се появи ГЕРБ, които несъмнено биха всички върхове по грабене.

Сега по „ Киро “ се леят кални потоци, а сякаш опозицията щяла да бъде градивна. Този анекдот брадяса към този момент. Това е като историята със спасяването на българските евреи, за което всички си приписват заслуги, изключително Българска социалистическа партия и Тодор Живков, а в действителност работата приключил главно Димитър Пешев и неколцина негови колеги-депутати.

Когато Бойко, Цацаров и Гешев летяха до Вашингтон, това бяха водещи вести, огласявани с фанфарни тушове.

Евгени Бакърджиев от държавното управление на Съюз на демократичните сили бе посрещнат на аерогарата с оркестър след завръщането му от Москва, когато бе подписал следващия контракт с Рем Вяхирев от „ Газпром “. А нямаше сериозна причина за огромната наслада.

Помните ли какъв брой звук и овации имаше за „ огромния шлем “ в енергетиката, който бил постигнал Георги Първанов-Гоце като президент? А то си беше познатото обслужване на ползите на Кремъл под подправения девиз „ за националния интерес “…

На 03.03.2020 година огромна част от медиите у нас гръмнаха в дружна възхита: Борисов договорил с „ Газпром “ 40% по-ниски цени на природния газ за България. Само няколко медии писаха тогава, че сме последните от Европейски Съюз, които договарят с Москва това, което към този момент Европейски Съюз бе постигнал след глобите против „ Газпром “, че продава безпричинно скъпо. И забележете: Борисов се хвалеше с -40%, обезпечени с помощта на него и Путин точно на 3 март – пъклен алегорично, нали - само че това не се отрази на цените или най-малко не значително. Излязоха ли тогава да стачкуват работодатели, транспортни компании, ресторантьори? Не, тъй като практиката беше да се договарят уединено с премиера, нормално за сметка на жителите.

Да, кабинета „ Петков “ има доста тресчици за дялане и мотиви за рецензии, само че от кое място идват те? – от тези, които трансфораха страната ни в най-бедната и най-корумпираната в Европейски Съюз. Кирил Петков и останалите от обединението имат един голям грях, за който обаче ГЕРБ, Движение за права и свободи и даже „ Възраждане “ мълчат като риби – битката с корупцията и правосъдната промяна. Поне 6-7 от министрите на Борисов, още толкоз депутати, техни сътрудници от Движение за права и свободи и от Българска социалистическа партия към този момент трябваше да са в правосъдната зала като обвинени поради обири, пране на пари, разгрома на КТБ, корупцията в прокуратурата, грабежа около пътното и магистралното строителство, далавери в митниците, завладяването на службите и превръщането им бухалки и извор на информация за съветските, евентуално и за други служби, Турски/Руски поток, злоупотребите в опазването на здравето и прочие

Но в този момент тъкмо тези гробокопачи на националния интерес, грачат злокобно и желаят оставката на държавното управление. Целта им е завръщане във властта и наваксване на пропуснатото плячкосване. Освен това знаят, че спре ли кранчето от Русия за енергоизточници, стопира източника на колосална корупция. Това ги вълнува и стряска. Защото няма български политик сполучлив предприемач. Всичките им милиони са от комисионни, рекет, рушвети, присвояване на непознат бизнес и неговото източване. Това могат те. И да обслужват зависимостите си към родни и непознати господари, отпред с Путин.

Новината за газ от Съединени американски щати вбеси статуквото, тъй като в случай че се осъществя, стопират милионите от разликата в раздутите цени на съветските енергоносители, която цялостни чекмеджета и джобове. Толкова е просто, колкото и незаконно. За страдание в Брюксел има хора, които си затварят очите за очевидното у нас заради известните типичен причини…

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР