Един от джихадистите, които клаха хора в Лондон, се е

...
Един от джихадистите, които клаха хора в Лондон, се е
Коментари Харесай

Страхотна драма: Стана ясно защо е откачил единият от джихадистите в Лондон, няма да повярвате какъв е брат му

Един от джихадистите, които клаха хора в Лондон, се е радикализирал и тръгнал по стъпките на радикалния ислям, откакто понесъл жестока прочувствена контузия, когато бил единствено на 12 години. Тогава той заварил татко си мъртъв в леглото, разкрива MailOnline. Хурам Шазад Бат, който е на 27 години, само че е прочут и като „ Абз ”, е бил също прегазен от кола пред дома си в Източен Лондон, когато е бил на осем години. Съседи описаха, че татко му „ отгледал децата си доста добре”, а кончината му имала бездънен резултат върху младежа, прокарвайки пътя му към екстремизма. По-късно той се радикализирал, сключил организиран брак, от който има две деца. Неговият по-голям брат, в това време, станал доброволец в запаса на английската войска.



Терористът по време на атентата.

Какво се знае досега за въпросния терорист:

Изплъзнал се е на службите, макар, че е бил съобщаван два пъти на полицията за екстремизъм

Опитвал се е да изврати мозъците на дребни деца, предлагайки им захарни произведения и пари

Поканил е съседите си на барбекю седмица преди офанзивата. Купона бе разказан като „ прощален”

Бил е сниман да разпростира знаме на „ Ислямска държава” в парк в Лондон в границите на документален филм, отдаден на радикалния ислям.

Абз е роден в Пакистан. Той е бил дотам радикализиран, че наричал мюсюлманите без бради „ неверници”. Също отказвал да приказва на дамите непосредствено и му бил неразрешено да посещава джамия, тъй като обиждал хората в нея, че са били „ немюсюлмани”.

Абз е бил почитател на ФК „ Арсенал”. Работил е в KFC и публичния превоз в Лондон.

В деня преди атентата Абз е бил в „ еуфория” и е разпитвал по какъв начин може да наеме микробус. Съсед описа, че Бат го е разпитвал за микробуса му и какъв брой ще му коства.

Тези разкрития хвърлиха нова светлина върху ранния живот на единия от тримата терористи, които убиха седем души и раниха 48 по време на атентата в неделя.

Съсед описа, че татко му е умрял през 2002 година. Това оставило в мощен потрес бъдещия терорист и трансформирало фрапантно динамичността в фамилията му към по-лошо. „ Бащата доста се грижеше за децата си. Полагаше доста старания, с цел да израснат положителни хора. Една заран, таман се приготвях за работа, когато майка им пристигна и заудря по вратата ми. Каза ми, че брачният партньор ѝ не е добре. Отидох да видя какво става и го заварих вкочанил се на едната страна на леглото. Изглеждаше по този начин като че ли е получил инсулт или сърдечен удар. Опитах се да му окажа първа здравна помощ, само че бе прекомерно късно. Малкото момче плачеше истерично. Това бе ужасяващ миг за него”, показа комшия.

Съседът добави: „ Никога няма да не помни деня, в който умря бащата. Той имаше доста драматичен резултат върху момчето. До тогава то бе радостно и игриво, само че по-късно се затвори в себе си. Това в действителност е извънредно, само че не е трябвало да го тласка към това да става палач. Сигурно е бил с промит от по-старото потомство мозък, което взима на прицел дребни деца”.

Приятели на фамилията описаха, че терористът се е радикализирал към 2013 година, когато е почнал да посещава консервативна джамия в Лондон.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР