Един от директорите на Българската банка за развитие (ББР) получава

...
Един от директорите на Българската банка за развитие (ББР) получава
Коментари Харесай

Директор в ББР получава 31 000 лева заплата |

Един от шефовете на Българската банка за развиване (ББР) получава месечна заплата от 31 000 лв.. Това демонстрира информация на Гражданско съдружие БОЕЦ, което е получило информация за възнагражденията в държавната финансова институция след питане по ЗДОИ.

В формалния отговор исканата информация е предоставена отчасти. От нея излиза наяве, че към началото на 2022 година в ББР има трима изпълнителни шефове – двама от тях са с два пъти понижени заплати спрямо предходното управление. Един от шефовете обаче е с месечна заплата в размер на 31 000 лв. или с годишно заплащане над 370 000 лв..

" ББР не даде името на шефа със заплта над 370 000 лв. поради съблюдаване на банковата загадка. Затова поискахме спомагателна информация с датите, на които са назначени шефовете, измежду които е индивидът с годишна заплата от над 370 000 лв.. Така разбрахме кои е този шеф – Живко Тодоров ", показват от БОЕЦ.

Според гражданското съдружие индивидът с една от най-високите заплати за държавен пост у нас, останал в ББР от времето на Борисов, е някогашен финансов шеф на ПИБ. Именно третото държавно управление на ГЕРБ наля 140 милиона лв. в тази банка като закупи акции от нея на цена над пазарната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР