Един от дългогодишните служители на Байерн Мюнхен бе уволнен днес,

...
Един от дългогодишните служители на Байерн Мюнхен бе уволнен днес,
Коментари Харесай

Абсурден коментар коства работата на дългогодишен служител на Байерн Мюнхен

Един от дългогодишните чиновници на Байерн Мюнхен бе уволнен през днешния ден, откакто негов коментар е бил сметнат за расистки по отношение на двама от играчите на мъжкия тим, написа немският таблоид Bild.

Изданието твърди, че един от отговорниците за екипите е завел щерка си на обиколка из базата, когато двамата засекли в коридорите Серж Гнабри и Ерик-Максим Чупо-Мотинг с тениски в ръка. Въпросният чиновник подметнал закачлив коментар с думите - „ да не носите тези фланелки у дома “. Наоколо имало и други хора, които отнесли думите му до управлението, а оттова сметнали, че думите са расистки и незабавно уволнили своя чиновник.

Расизмът безспорно е проблем в професионалния футбол, който би трябвало да бъде борен с всички налични средства, само че, в случай че сходен коментар може да коства работата на даден човек, то тогава тематиката в действителност е излязла отвън надзор.

Поставяме въпреки всичко изказванието под известна въпросителна, тъй като информацията за уволнението не е публична, а и от Bild не показват поименно мъжа, който е останал пострадал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР