Един от членовете на Прокурорската колегия на ВСС – Светлана

...
Един от членовете на Прокурорската колегия на ВСС – Светлана
Коментари Харесай

Светлана Бошнакова разписала искането за оставка на Гешев докато била в Пирогов

Един от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет – Светлана Бошнакова, е била накарана в петък рано сутринта да разпише предлагането за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, до момента в който е на лекуване в болница „ Пирогов “. Това настояват от.

В петък шестима членове на Висш съдебен съвет оферират Иван Гешев за предварително освобождение от поста основен прокурор.

Предложението предлага Пленумът на Висшия правосъден съвет да откри съображение за предварително освобождение на  поради тежко нарушаване на служебните отговорности.

Под предлагането подписи са поставили Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова.

Те разказват условия към първичните дейности по следствието на гърмежа до автомобила на основния прокурор Иван Гешев, който стана на 1 май. В причините си членовете на Висш съдебен съвет цитират, че на мястото на случая идва заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров и води със себе израелски специалист, който е показан на шефа на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, както и на следователите, които са на място, като „ израелски специалист по контратероризъм “, Споменава се, че е доведен по предписание на Иван Гешев.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР