Един от членовете на екипажа на канадския военен хеликоптер, който

...
Един от членовете на екипажа на канадския военен хеликоптер, който
Коментари Харесай

Продължава издирването на екипажа на падналия в Йонийско море край Гърция хеликоптер на НАТО

Един от членовете на екипажа на канадския боен хеликоптер, който в сряда се разруши край крайбрежията на Гърция , е умрял , а още петима военни са безследно изчезнали, заяви канадският министър председател Джъстин Трюдо в телевизионно послание към нацията, предадоха осведомителните организации.

Вчера хеликоптер на военноморските сили на Канада с 6-членен екипаж на борда падна в Йонийско море. Тялото на един умрял е открито, петима души са в неопределеност, уточни Трюдо. Той сподели, че издирванията не престават.

Хеликоптерът CH-148 Циклон е изхвърчал от канадската фрегата " Фредериктън ", която е част от интервенция на НАТО в региона на Средиземноморието.

Италианска и турска фрегата вземат участие в издирвателните интервенции в региона на Йонийско море, заяви през днешния ден турското министерство на защитата, представено от ДПА. Издирването се прави западно от гръцкия остров Кефалония, където се правят маневри като част от военноморска интервенция на НАТО, ръководена от Неапол, Италия.
 
Search operations are ongoing by air and maritime assets from Canada, Greece, Italy, Turkey and United States after a based onboard the Canadian frigate Fredericton went missing yesterday evening during operations in waters between Greece and Italy.
— NATO Maritime Command (@NATO_MARCOM)

Гръцки боен хеликоптер взе участие в издирването на хеликоптера CH-148 Циклон, оповестиха по-рано през днешния ден чиновници от гръцкото министерството на защитата. Издирването се координира от италианските управляващи.

Гръцка телевизия заяви, че останките на хеликоптера са локализирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР