Един от блестящите архитекти на успешната контранастъпателна операция на ВСУ

...
Един от блестящите архитекти на успешната контранастъпателна операция на ВСУ
Коментари Харесай

Защитникът на Киев ген. Александър Сирски е архитектът на Харковската контранастъпателна операция - Свят

Един от блестящите архитекти на сполучливата контранастъпателна интервенция на ВСУ в източната част на Украйна е 57-годишният командващ на Сухопътните войски генерал-полковник Александър Сирски, твърди киевският политически специалист Олександър Холобицкий.

Сирски е създал проекта за контраофанзивата против Балаклея, която стана първият освободен град в границите на Харковската интервенция. Първоначално от генералния щаб на ВСУ били скептични към проекта, само че Сирски съумял да убеди военното управление на страната в неговата нужда.

Генералът е изготвил и проекта за освобождението на Купянск, който окупаторите бяха трансформирали трансфораха в един от главните си логистични центрове. Освобождаването на Купянск ще принуди съветските сили да се изтеглят от северната и източната част на Харковска област, счита Холобицкий.

Във военната си биография генерал-полковник Александър Сирски е записал сполучливото евакуиране на украинските военни от Дебалцево през 2015 година и организацията на защитата на Киев в първите дни на пълномащабното съветско навлизане в Украйна на 24 февруари т. година За борбата при Дебалцевския плацдарм, когато прикрива изтеглянето на ВСУ на Украйна генералът е награден с ордена „ Богдан Хмелницки “ III степен. За защитата на Киев получава нов медал – „ Богдан Хмелницки “ II степен.
От 2013 година Сирски е заместник-началник на Главния команден център на ВСУ и е взел участие в тясното съдействие с НАТО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР