Един от бившите треньори на Григор Димитров - Франко Давин,

...
Един от бившите треньори на Григор Димитров - Франко Давин,
Коментари Харесай

Бивш треньор на Гришо: Той не е Федерер и никога няма да бъде, но има страхотна кариера

Един от някогашните треньори на Григор Димитров - Франко Давин, разяснява в изявление за TennisWorldUSA интервала си като ментор на най-хубавия български тенисист и разкри някои любопитни детайлности по отношение на взаимната им работа, съобщи Tennis24.com.

" Григор е страховит спортист и състезател, необикновен гений. Може би направих грешката да трансформира неговия бекхенд в средата на сезона. За мен той трябваше да направи това и имам вяра, че още веднъж бих го предиздвикал да направи същото. На идващия ден, откакто му го споделих, той към този момент удряше удара по необикновен метод. Но да направиш смяна в средата на сезона е тежко. Психически не е елементарно. Казах му - би трябвало да го създадем, а резултатите ще дойдат по-късно. Не мисли за ранкинга. След това имаше страхотна 2017 година ", разяснява Давин.

Григор Димитров назначи Франко Давин за собствен треньор през септември 2015 година след едва лято и отпадане във втори кръг на US Open от Михаил Кукушкин в пет сета. Малко по-рано през сезона той се беше разделил с Роджър Рашиид. Азиатското турне и края на сезона също не предложи особени достижения за Димитров, който стартира годината като №11, само че я приключи под №28. След като отпадна в трети кръг на Уимбълдън, българинът разкри, че се е разделил с Франко Давин и е наел Дани Валверду за собствен главен треньор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР