Един от ангажиментите на правителството е програмата в Северозападна България

...
Един от ангажиментите на правителството е програмата в Северозападна България
Коментари Харесай

Затягат сериозно режима за хората, които отказват да работят! Зам. министър обяви: Предприемат се рестриктивни мерки…

Един от уговорките на държавното управление е програмата в Северозападна България да стане национална. Безработицата в България бележи спад в последните няколко години. Това ни подрежда на едно от първите места в Европа. Това сподели зам.-социалният министър Зорница Русинова пред Би Ти Ви.

“Програмата е ориентирана към нискоквалифицираните фрагменти. Голямото предизвикателство е гладът за фрагменти от страна на бизнеса. С тази стратегия решаваме казуса в общините, където общината е шеф и единствено тя може да обезпечи претовареност. Отделили сме 80 милиона от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Идеята на програмата е човек, който няма трудови привички да премине през разнообразни специалности, с цел да натрупа знания, акцентира тя.

“За 2018 година чакаме към 10 000 души да се включат на територията на 96 общини в страната”, заяви Русинова. “От тази година започваме по-активно да не позволяваме нито едно дете да не остане отвън просветителната система. Това ще се прави и с цената на рестриктивни мерки”. „ Затяга се режимът и за хората, които отхвърлят да работят. Ангажиментът на нашето държавно управление е всички хора да работят “, акцентира зам.-министър Русинова.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР