Един от ангажиментите на правителството е програмата в Северозападна България

...
Един от ангажиментите на правителството е програмата в Северозападна България
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Затяга се режимът за хората, които отказват да работят

Един от уговорките на държавното управление е програмата в Северозападна България да стане национална. Безработицата в България бележи спад в последните няколко години. Това ни подрежда на едно от първите места в Европа.

Това сподели зам.-социалният министър Зорница Русинова. Програмата е ориентирана към нискоквалифицираните фрагменти. Голямото предизвикателство е гладът за фрагменти от страна на бизнеса. С тази стратегия решаваме казуса в общините, където общината е шеф и единствено тя може да обезпечи претовареност. Отделили сме 80 милиона от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ". Идеята на програмата е човек, който няма трудови привички да премине през разнообразни специалности, с цел да натрупа знания, акцентира тя. " За 2018 година чакаме към 10 000 души да се включат на територията на 96 общини в страната ", заяви Русинова.

" От тази година започваме по-активно да не позволяваме нито едно дете да не остане отвън просветителната система. Това ще се прави и с цената на рестриктивни ограничения ". „ Затяга се режимът и за хората, които отхвърлят да работят. Ангажиментът на нашето държавно управление е всички хора да работят “, акцентира зам.-министър Русинова, написа novini.bg.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР