Един от акционерите в - Гриша Ганчев, оповести какво е

...
Един от акционерите в - Гриша Ганчев, оповести какво е
Коментари Харесай

Ганчев посочи условието, което ще го откаже от ЦСКА - заплахата е повече от сериозна

Един от акционерите в - Гриша Ганчев, оповести какво е нещото, което може да го откаже да продължи да финансира столичния клуб.
Бизнесменът призна, че има голямото предпочитание тимът да разполага с чисто нов стадион, и в случай че не стартира това нещо да се слува в идващите 365 дни, то Ганчев ще се отдръпна от спонсорирането на клуба от Борисовата градина.
„ За стадиона - Министерски съвет изкара преди време едно решение, че би трябвало да стане обществено частно партньорство. Което значи, че вложителите дават една част от парите, те ще си апортират стадиона и Панчарево и почва да се строи стадиона. Две години правихме оценки, пристигна рецесията. Министерството се мота. Първо вършиха оценка беше 35 млн. след това 28 млн., а действително са 17 милиона, тъй като за толкоз пари я апортират. Приехме с Инджов, че тази оценка е 23 млн. Дойде ковид-криза, замота се работата, само че ние сме подготвени към този момент. По старите сметки стадионът струваше 30 и нещо милиона евро, в този момент отива на 45 млн. евро. Капацитет 15 хиляди седящи места, затворен на 80%, закривен дизайн”, упомена още предприемачът.
„ Три вложителя има за стадиона – аз, Инджов плюс един различен, който не ми е разрешил да му загатвам името, плюс финансиране на един фонд. Вместо да го създадем за 32, в този момент ще го създадем за повече пари в милиони. Мотахме се и по тази причина се подвигна цената. Дано да стане по-бързо държавното управление да си уредим връзките с страната и да стартираме. Това е моята последна идея в моя трагичен живот, който имам до момента. За мен е най-голямата идея е точно този стадион”, акцентира Гриша Ганчев пред бТВ.
„ Искам естествени правила и учениците от спортното да има къде да упражняват в личните си бази, а не при еднолични търговци. Защо го прави търгът в 12 без 5, в случай, че знае, че е длъжностен министър. Той желае да раздаде всички тези зали”.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР