Един от 5-те все още летящи щурмови самолета СУ-25 днес

...
Един от 5-те все още летящи щурмови самолета СУ-25 днес
Коментари Харесай

Първи думи на Каракачанов от празника на Граф Игнатиево

Един от 5-те към момента летящи щурмови самолета СУ-25 през днешния ден е излязал от строя. Общо на въоръжение имаме 14 самолета от този вид. " Ако не стартираме неотложно процедурата по ремонта им в Беларус, следващата година ще останем без щурмова авиация за поддръжка на пехотата "., сподели министърът на защитата Каракачанов, който дружно с шефа на защитата ген. Боцев и зам. министъра на известията Димитър Геновски дойдоха в база " Граф Игнатиево " за 30-годишнината от приемането на въоръжението на МиГ-29.

Вчера Българска народна банка е отпуснала парите за ремонта в Беларус на кореспондентска банка в Германия.

Марица.бг напомня, че преди 1 година с социална поръчка беше определена беларуска компания за ремонта на СУ-25. Договорът бе утвърден на 2 пъти от държавното управление. Преди 2 месеца министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че има нарушаване на ембаргото към Минск.

" Станах експерт по интернационално право през последните месеци и ви убеждавам, че няма никакво нарушаване на ембаргото. То не се отнася за компании като тази, която ще прави ремонта. ", безапелационен е Каракачанов.

Предложението ремонтът да се извърши в цех " Авионанс " е изцяло безогледно в случай, че към този момент има подписан и утвърден контракт с Беларус. " За да стане това е належащо страната да налее 40-50 млн. лв. в " Авионанс ". С тях може да се купи ново съоръжение или лицензи за ремонт на самолетите от беларуска страна. Цялата процедура ще отнеме най-малко 2 години ", посочи военният министър.

Министърът на защитата ще валидира специфична пощенска марка, обградена с винетка за юбилея.

По тематиката за напрежението в ръководещата коалиция Каракачанов твърдо съобщи, че такова няма. " Някой, може би и външни сили са подвели министър Караниколов. " Той не скри рецензиите си към провежданата към този момент 30 години политика на съсипване на българската войска. " Идва ми да ругая на майка като се сетя по какъв начин не външни, а наши служители участваха интензивно в нарязването на военната ни техника. Искам да напомня думите на ген. Боцев, че страницата на МиГ - 29 още не е изписана ", приключи Каракачанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР