Един от 18-те изследователски проекта, избрани от Европейската комисия за

...
Един от 18-те изследователски проекта, избрани от Европейската комисия за
Коментари Харесай

Нов тест доказва COVID-19 за половин час


Един от 18-те проучвателен плана, определени от Европейската комисия за финансова поддръжка в региона на развиването на анти-коронавирусната битка, съумя да оправдае вложените пари и е подготвен да започва нова система за високопрецизно експресно тестване, която разрешава да се получат резултати за COVID-19 за половин час.

Това е взаимният план за теста HG nCoV19, в който вземат участие обществени и частни организации от Ирландия, Италия, Англия и Китай, заяви РИА „ Новости “, съобщи БГНЕС.

“Добре е да забележим, че тези откриватели одобриха предизвикването съществено, бързо създадоха тази нова система за диагностика и дадоха отговор на незабавния ни апел. Много е значимо да се диагностицира ковид по-бързо и по-точно, защото това понижава риска от по-нататъшно разпространяване ”, сподели еврокомисарят по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Съобщава се, че новата диагностична система е високо точна, мобилна и разрешава да се получи резултат за 30 минути. Ръководителят на плана, ирландската компания „ HiberGene “, към този момент получи нужното позволение за доставка на тестванията на европейския пазар.

Европейската комисия интензивно влага във финансиране на европейски и международни научни разработки за битка с ковид, изключително за диагностични системи, ваксини и медикаменти. На 4 май по време на инициирания от Европейски Съюз световен онлайн маратон за набиране на средства за световната битка против COVID-19 бяха събрани 7,4 милиарда евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР