Един охранител е бил убит при нападение срещу луксозен хотел

...
Един охранител е бил убит при нападение срещу луксозен хотел
Коментари Харесай

Сепаратисти нападнаха хотел в Пакистан, убит е охранител

Един охранител е бил погубен при нахлуване против първокласен хотел в южния пакистански град Гуадар , съобщи Ройтерс, като се базира на армията. Отговорност за офанзивата пое сепаратистката формация Армия за избавление на Белуджистан.
 
Нападателите са трима. Всички посетители на хотел " Пърл континентъл " са били евакуирани, заяви пакистанската войска, представена от ТАСС.
 
Белуджистан е най-бедната пакистанска провинция, макар че е богата на потребни изкопаеми. Регионът, който граничи с Афганистан и Иран, също по този начин е и най-нестабилната провинция в Пакистан - стотици хора биват убити годишно през последните години при принуждение, обвързвано с ислямисти и сепаратисти, отбелязва Франс прес.
Gunmen kill guard after storming hotel in Pakistan
— ITV News (@itvnews) Белуджистан също така е и значим детайл от икономическия кулоар Китай - Пакистан . Пекин влага десетки милиарди евро, с цел да свърже Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион в Западен Китай с пристанището на Гуадар. Коридорът ще обезпечи на китайските артикули директен достъп до Арабско море.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР