Един напълно непознат успя да победи президента на САЩ Джо

...
Един напълно непознат успя да победи президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Напълно неизвестен бизнесмен победи Байдън в първичните избори в Американска Самоа

Един изцяло чужд съумя да победи президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на първичните избори на демократите в Американска Самоа, създадени през вчерашния ден по време на Супервторника, съобщи Франс прес. Байдън завоюва във всички други щати, в които гласоподаваха демократите. Но Американска Самоа, архипелаг в Тихия океан, както наподобява му оказа опозиция, покрепяйки Джейсън Палмър.

Палмър е предприемач и съгласно прогнозите на американските медии той побеждава с 51 против 40 гласа и надлежно печели множеството от шестте делегати, които се излъчват от Американска Самоа.

" Най-после нещо ненадейно и необичайно за този досаден Супервторник ", съобщи в " Екс " политологът Лари Сабато от Вирджинския университет и добави, че няма визия кой е Палмър.

Заради статута си на американска територия, само че не и на американски щат 40 000-те поданици на архипелага няма да могат да гласоподават по време на президентските избори на 5 ноември. Но излъчени от тях делегати ще гласоподават на партийната конференция на демократите през лятото, на която се излъчва претендентът за президент на партията. 

Първичните избори на републиканците в Американска Самоа ще бъдат в петък и може са се трансфорат в един от дребното мотиви за Ники Хейли да надделее над Тръмп след успехите й на първичните избори във федералната столица Вашингтон и в щата Върмонт.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР