Един на всеки 20 души в САЩ притежава това оръжие...

...
Един на всеки 20 души в САЩ притежава това оръжие...
Коментари Харесай

ПРОУЧВАНЕ: Всеки 20-ти човек в САЩ притежава пушка AR-15

Един на всеки 20 души в Съединени американски щати има това оръжие... Оръжията AR-15, които излязоха на напред във времето с всеобщите убийства в Съединени американски щати, още веднъж бяха сложени в центъра на вниманието след офанзивата в учебното заведение в Нешвил, предадоха международни медии. 28-годишната Одри Хейл, която атакува главно учебно заведение в Нешвил, Тенеси, умъртви 6 души, в това число 3 деца.
Според изказванията на полицията Одри Хейл, направила кървавия атентат в Нешвил е страдала от " прочувствено разстройство ", е имала законно 7 оръжия. Сред тях е противоречивият модел пушка AR-15. Има полуавтоматична и автоматизирана версия на въпросното оръжие.
Полуавтоматичната версия на тези оръжия, създадени за военни цели през 50-те години на предишния век, се намира в оръжейни магазини за цивилна приложимост. Днес тя е измежду най-продаваните и известни пушки.. Според данни, получени от Washington Post и Ipsos, един на всеки 20 души в Съединените щати има AR-15. Това подхожда на почти 16 милиона души. Според отговорите на 400 притежатели на AR-15, интервюирани от Washington Post и Ipsos, най-важната причина да закупят това оръжие е " за отбрана и отбрана на дома им ". Според втората корекция в американската конституция, която регламентира правото на носене на оръжие, 12 % настояват, че притежаването на оръжие е право на всеки. Сред отговорите на въпросите с отворен отговор са забавление, спорт и колекционерски цели. 2% споделят, че не са го купили, а е подарък или от фамилията им. Според участниците в изследването по-голямата част от притежателите на AR-15 са бели мъже на възраст сред 40-65 години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР