Един на всеки 100 човека у нас в момента е

...
Един на всеки 100 човека у нас в момента е
Коментари Харесай

Проф. Витанов със страшна прогноза и изчисления за К-19 у нас

Един на всеки 100 индивида у нас сега е инфектиран с COVID-19. Когато вървим по улицата и срещаме 100 индивида – един от тях е настоящ притежател на вируса. Съветът ми е – внимавайте. Това съобщи математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов в студиото на "Здравей, България " по Нова тв.

По думите му се задава нова вълна на инфектирани.

"От доста време приказвам, че октомври ще бъде временен месец. Вече започнахме да виждаме, че той в действителност е подобен – сред това което беше август – ниски равнища на болни и това, което ни чака през ноември ", уточни още той.

"30 хиляди инфектирани до края на октомври е добра прогноза. В момента сме 23 300. Числото 30 000 е сюжета за здравната система и защо би трябвало да бъде готова в края на октомври. Прави се, с цел да може логистиците като ген. Мутафчийски да обезпечат материали и кревати, само че казусът е при медицинските сестри. Според мен няма да стигнем чак до 30 хиляди и здравната система ще се оправи ", изясни още проф. Витанов.

Той напомни, че съгласно него ноември месец може да бъде сериозен.

"Не обичам да споделям числата за 2 месеца напред, тъй като съзнанието на българина не може да ги схване. Като пристигна 25 число, за мен вирусът е цялост от цифри. Ноември ще бъде сериозен в подобен смисъл, че би трябвало да издържим, с цел да изкараме зимата релативно добре. Ако изтървем ситуацията, ще стане неприятно ", съобщи математикът.

"Здравната система може да издържи по 500 новозаразени дневно за 2-3 седмици. Не се чака броя на хората в интензивните да мине 120 ", добави специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР