Един на десет пациенти в лечебните заведения в област Велико

...
Един на десет пациенти в лечебните заведения в област Велико
Коментари Харесай

Увеличават се вътреболничните инфекции в област Велико Търново

Един на 10 пациенти в лечебните заведения в област Велико Търново се е разболял от вътреболнична зараза, която е била породена главно от стафилококови бактерии, и случаите се усилват. Това демонстрират данните от годишния отчет на Регионалната здравна ревизия.

Над 48 300 пациенти са били на болнично лекуване през предходната година в област Велико Търново, а записаните вътреболнични инфекции са 372 или дял от 0,78 %. Според сравнителните данни от годишния отчет на РЗИ Велико Търново делът на инфектираните с вътреболнични инфекции се усилва с близо 40 на 100 за последните две години, осведоми БНР.

 

Най-често публикуваните вътреболнични инфекции са при интервенции, като всеки трети случай е бил зараза на хирургичното място. Следват вътреболничните инфекции при катетъризираните пациенти, следвани от инфекциите на пикочните пътища и на кръвта.  

Намалява потреблението на антибиотици при приетите в болница пациенти в региона. Те са били част от лекуването приблизително на всеки трети болничен пациент за предходната година и на съвсем всеки втори година по-рано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР