Един мой приятел, много умен човек – биолог, беше казал,

...
Един мой приятел, много умен човек – биолог, беше казал,
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Ние скочихме, скачайте и вие

" Един мой другар, доста интелигентен човек – биолог, беше споделил, че ще употребява тактиката на пингвините и ще се имунизира по-късно. Какво вършат пингвините? Първите скачат във водата, а другите гледат къде е косатката. Е, първите към този момент скочихме, а косатката я няма. Време е и вие да скочите ".

С тези образни думи в понеделник в изявление за бТВ ръководителят на Националния действен щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски се опита да призове българите да се включат в имунизационната акция против Covid-19. Той се появи в студиото без обичайна си военна униформа, с цел да не плаши жителите.

Генералът, който бе измежду първите имунизирани медици в неделя, съобщи, че се усеща добре и няма никакви странични реакции към имунизацията, като само усеща мястото на убождане.

Мутафчийски изясни, че фактически имунизацията на Pfizer/BioNTech е новаторски артикул, само че " той е доста елементарен, доста на ниска цена за осъществяване и доста ефикасен ". " Той не вкарва нищо в ядрото на клетката и може би е толкоз добър и ефикасен, колкото го разказват ", уточни шефът на Военномедицинска академия.

На въпрос дали доста хора у нас ще останат скептично настроени към имунизацията, ген. Мутафчийски съобщи, че е рано да се вършат заключения. " Ще се натрупат задоволително данни, с цел да могат да се убедят и колебаещите се. Нито един медикамент до момента не е тестван на 44 000 души – това го декларирам най-отговорно. Да не приказваме, че у нас популацията с лека ръка приема лекарства, които не са тествани даже на 50 души, което е безспорен факт ", уточни Мутафчийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР