Един милион корени лоза бяха унищожени в Австралия заради свръхпродукцията

...
Един милион корени лоза бяха унищожени в Австралия заради свръхпродукцията
Коментари Харесай

Унищожават лозови насаждения в Австралия

Един милион корени лоза бяха унищожени в Австралия поради свръхпродукцията на вино. Общо 20 милиона ще бъдат извадени. Причината е забележителният спад на потреблението на вино в международен мащаб и комерсиалните разногласия с Китай. Австралия е измежду производителите, наранени най-силно. Основните артикули са червени виновност с ниска цена, а ползата към тях пада най-бързо, предава Нова тв.

Свръхпроизводството на грозде смъкна внезапно цените и заплаши с банкрут стотици винарни на континента. Австралия е петият максимален производител на вино в света с повече от 1 милион литра годишно. Складовете са цялостни с продукция за две години и някои притежатели са склонни да я продават на каквато и да е цена.

“Изкореняваме тези лозя, тъй като с днешните цени сметката не излиза. Калкулацията какъв брой $ изкарва един хектар демонстрира, че не е задоволително. Няма смисъл да отглеждам просвета, от която не мога да се устоявам. Това са блокове с 35-годишна шира. Предвидени са за изкопаване с багера ”, споделя Джеймс Кремаско, който е четвърто потомство производител на вино.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР