Един милиард и 430 милиона ще е бюджетът на Столичната

...
Един милиард и 430 милиона ще е бюджетът на Столичната
Коментари Харесай

Бюджетът на София за 2018 година е в размер на 1,43 млрд. лева

Един милиард и 430 милиона ще е бюджетът на Столичната община за 2018 година. Това стана ясно на представянето на проектобюджета от кмета Йорданка Фандъкова и замесстник-кмета Дончо Барбалов. Стойността е с 105 милиона повече от досегашния бюджет. Най-много средства ще бъдат вложени в градския превоз, образованието и екологията.

София

Приоритет за общината през идната година е довършването на строителството на третия лъч на метрото, за което ще се отделят близо 330 млн. лв.. Инвестициите в градския превоз ще са за 100 млн. лв.. Предвижда се доставка на 142 рейса на природен газ и 20 електробуса.

Над 103 млн. лв. ще бъдат отделени за реконструкции на улици и булеварди. През пролетта на идната година ще стартира обновяването на ул. Граф Игнатиев и пл. Славейков. Пазарът за книги ще бъде непокътнат, само че изменен. Столичната община възнамерява да разшири площта на учебните заведения и да построи нови детски градини.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: " За идната година залагаме довършването на три нови детски градини и залагаме да стартираме още 8 нови детски градини. "
Приоритет в новия бюджет ще са подобряването на качеството на въздуха, чистотата на града и ръководството на битовите боклуци.
Дончо Барбалов, зам.-кметът по финансите на Столичната община: " Естествено имаме растеж в средствата за непорочност, които доближават 183 млн. лв. с към 11-12 млн. лв. нарастване по отношение на 2017 година. " Йорданка Фандъкова, кмет на София: " В сферата на екологията започваме цялостна реорганизация започваме на " Западен парк ", реорганизация на още един вход на " Южния парк " от към бул. " Гоце Делчев ", осъществяване на парк " Въртопо " във " Младост ".
Финансистите на общината са пресметнали, че няма потребност от смяна в цената на локалните налози и такси и по тази причина не се планува повишението им през идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР