Един местен случай на COVID-19 е принудил китайски пограничен град

...
Един местен случай на COVID-19 е принудил китайски пограничен град
Коментари Харесай

Град в Китай нареди на жителите да си стоят вкъщи заради... един заразен с COVID-19

Един локален случай на COVID-19 е принудил китайски пограничен град до Виетнам да подреди на жителите си да си останат у дома, да спре публичния транспорт и някои учебни часове и да отсрочи освобождението на пасажери и товари, с цел да преминат през входното пристанище, съобщи " Ройтерс ".

Китай ускори COVID-19 бдителността по границите си и в пристанищата, с цел да предотврати внасянето на вируса от източници в чужбина, откакто няколко дребни погранични града, които имат по-малко здравни запаси от огромните градове, претърпяха огнища през последните три месеца.

Град Донсин в самостоятелния китайски район Гуанси, който има население от над 200 000 души, нареди всички поданици да останат у дома през днешния ден и да заобикалят да излизат излишно, заяви държавната телевизия CCTV.

Мерките бяха подхванати, откакто Донсин откри една вътрешно предадена инфекция с доказани признаци по време на рутинно тестване.

Градът също така спря градския превоз, затвори всички туристически обекти, кина и други места за развлечение и оряза присъственото образование в началните и междинните учебни заведения и детските градини съгласно CCTV.

Входното му пристанище отсрочи от вторник освобождението на пасажери и товари като част от напъните на града за надзор на вируса.

Износът и вносът на незабавни товари би трябвало да се възнамеряват вярно, с цел да се избегнат загуби от чакането.

Китай подреди на туристическите организации да спрат организирането на групови туристически пътувания сред погранични градове със сухопътни входни пристанища и региони отвън провинциите, където се намират градовете, до 15 март, като се изключи градовете с пристанища, свързани с Хонконг и Макао.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР