Един месец след старта на БФБ е-баскет лигата от ФИБА

...
Един месец след старта на БФБ е-баскет лигата от ФИБА
Коментари Харесай

ФИБА се впуска в електронните спортове

Един месец след старта на БФБ е-баскет лигата от ФИБА оповестиха, че ще започват своя самодейност по нахлуване в електронните спортове. Иновационният план е за да се разшири фамилията на баскетбола и да се навлезе по-сериозно в този дял на заниманията. ФИБА към този момент разгласи пред националните федерации новия план и съобщи готовността си да помогне за промоцията на национални е-баскетболни надпревари.

След цялостен месец проби и повече от 40 часа предаване на мачове онлайн на канала на централата в YouTube ФИБА ще даде опция за по-мащабно включване на националните шампионати на интернационалните платформи. От международната федерация към този момент са в контакт с NBA2K за изпиване на детайлите по плана.

През юни са планувани тестови серии от демонстративни игри FIBA eSports, след които дефинитивно ще се вземе решение дали да бъде проведено и публично ФИБА съревнование в тази тенденция. Пробните мачове ще са на версията на PlayStation за NBA2K като ще се употребява режим Pro AM.

Отделно от ФИБА ще провеждат специфични образования за екипите на националните федерации, с цел да подкрепят работата им по места.

Проектът на БФБаскетбол - БФБе-баскет лига пък продължава, като мачовете доближиха до стадий на директни елиминации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР