Един месец остава до старта на седмото издание на международния

...
Един месец остава до старта на седмото издание на международния
Коментари Харесай

Месец до старта на Balkan Offroad Rallye 2017

Един месец остава до старта на седмото издание на интернационалния оф-роуд маратон Balkan Offroad Rallye.

Надпреварата ще се организира от 16 до 23 септември тази година, като трасето ще бъде фокусирано извънредно в източните елементи на България - Добруджа, Черноморието и регионите към Странджа и Сакар в южната част на страната.

Международното съревнование, проведено годишно от пловдивчанина Александър Ковачев, дружно с рали Breslau в Полша, към този момент е със съществено добро име в европейски мащаб и все по-често е употребена от разнообразни водачи и ездачи за подготовка за надпреварите от най-голям сан като рали Дакар.

Стартът на маратона ще е от центъра на морската ни столица Варна, а биваците на ралито ще бъдат в Албена, Приморско и Шкорпиловци, където, обичайно, на самия плаж ще е и финалът след 8 изтощителни дни по черните пътища.

 Стефан Петерханзел завоюва рали
Петерханзел завоюва рали " Дакар "

Победителят и Льоб приключиха първи и втори

Традиционно, надпреварата е в крос-кънтри (рали-рейд) формат за всички класове машини - мотоциклети, ATV, SSV, джипове и камиони, като има и обособен рисков клас за 4х4 коли, в който не скоростта, а уменията за превъзмогване на тежки трудности са предпочитани.

В тазгодишното издание в надпреварата ще се завърне Петър Ценков, който взе участие в " Пътя на коприната " от Русия до Китай през юли. Ценков, обаче, ще размени познатия болид Opel Antara с машина в SSV класа и ще бъде направляван от опитния Пламен Николов. Екипажът е един от десетте родни тандема, които са декларирали присъединяване си в Balkan Offroad Rallye 2017.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР