Един лекар е предприел необичайната стъпка да не мие тялото

...
Един лекар е предприел необичайната стъпка да не мие тялото
Коментари Харесай

Доктор обяснява защо не е използвал сапун от пет години

Един доктор е подхванал необикновената стъпка да не мие тялото си със сапун към този момент цели 5 години, в опит да спести пари и време и да разреши на микробиома на кожата му да се развива.

Д-р Джеймс Хамблин стартира плана си, когато за първи път се реалокира в дребен апартамент в Бруклин, с цел да се занимава с публицистика вместо с здравната си кариера. В своята книга „ Clean “ докторът изяснява, че част от това решение е обвързвано за да понижи разноските си, когато осъзнава, че в случай че се мие към 30 минути дневно, през целия живот ще прекара общо към две години в миене.

„ Правих доста, с цел да минимизирам другите аспекти на живота си, и в това време започнах и да изучавам за микробиома на кожата “, споделя Хамблин в изявление за Today. „ Така че тъкмо като микробиома на червата – в нас живеят трилиони микроби – имаме също и по цялата ни кожа. Това докара до някои опити и опити, с цел да видя тъкмо какъв е смисълът на огромна част от хигиената и другите режими за грижа за кожата и непорочност, които вършим, в случай че в края на краищата сме покрити с микроби от самото начало, множеството от които са изцяло безвредни и даже потребни за нас. “

Вероятно сте чували за чудесата на чревния микробиом и по какъв начин той е обвързван с всичко – от здравето на червата до настроението ни. Съвсем неотдавна учените стартират да се интересуват повече от биома на кожата и по какъв начин тя въздейства на нашето здраве. Според някои научни течения хората се къпят прекомерно постоянно и по този начин повреждат личните си микробиоми, в това число евентуално потребни бактерии, които играят роля за здравето. Има даже доказателства, че положения като акне могат да бъдат частично породени от нарушение на нормалния микробиом на кожата.

Разбира се, има и дефекти човек да не се къпе – не на последно място други хора ще ни кажат, че е отвратително; което се случва и с Джеймс. Той също по този начин би трябвало да продължи да си мие ръцете, за хигиена и поради пандемията от COVID-19. Той обаче открива, че миризмата на тялото му, която усеща в интервала, когато се къпе, не е толкоз изразена през годините, когато въобще не се къпе.

 Jugadušš (šarko) Moinaki limaani kõrgsoolase veega.

Хамблин също е сериозен към самата козметична промишленост, като отбелязва, че в Европейски Съюз над 1500 химикала, съдържащи се в продуктите за персонална хигиена, са били неразрешени или лимитирани, до момента в който в Съединени американски щати този брой е 11. За да показва това, той даже започва своя лична компания за грижа за кожата с мотото „ Menscare за шибана съвършена кожа “ – която продава артикули, забележете, които съдържат съставки, определени съвсем случайно. И това е безусловно законно.

„ Не съм тук, с цел да предлагам този метод на всички. В доста връзки той е ужасяващ. Но също по този начин промени живота ми. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР